Кричали не своїм голосом: акула зіпсувала відпочинок туристів на Канарських островах
Кричали не своїм голосом: акула зіпсувала відпочинок туристів на Канарських островах

Кричали не своїм голосом: акула зіпсувала відпочинок туристів на Канарських островах

Співробітники берегової охорони скористалась гідроциклами, щоб виловити хижачку, однак їхні зусилля виявилися марними.

Пляж Меланара на Канарських островах (Іспанія) закрили після повідомлень про величезну акулу, що опинилась у прибережних водах. Рятувальники, які прибули на місце події, підняли червоний прапор й негайно оголосили тривогу. Про це пише видання Metro.

На опублікованих у мережі кадрах можна побачити, як відпочивальники кричать не своїм голосом й у паніці вибігають з води, а хижачка тим часом борсається на мілководді.

У розмові з місцевим телеканалом одна з туристок, яка була присутня на пляжі того дня, сказала: "Рятувальник почав свистіти й вимагати, щоб всі вийшли з води. Я озирнулася й побачила плавник акули".

Її подруга додала: "Так, плавник був приблизно в семи дюймах від води, і ми почали бігти так швидко, як тільки могли, назад до берега".

На пляжі Меланара помітили акулу
Фото: Solarpix

Берегова охорона скористалась гідроциклами, щоб виловити хижачку, однак їхні зусилля виявилися марними: акула втекла і з того часу її ніхто не бачив. Поки невідомо, чи дозволять людям заходити у воду найближчим часом.

Вважається, що це була акула-молот, яка виростає до 20 футів (близько 6 м) завдовжки й може важити до 1000 фунтів (453 кг). Представники виду вважаються нешкідливими — було зафіксовано дуже мало випадків нападу на людей.

Однак представник місцевої ради попросив, щоб люди зберігали спокій і виконували всі вказівки рятувальників.

До речі, нещодавно аналогічний випадок був на менорканському пляжі Ареналь-ден-Кастель, де відпочивальники помітили над хвилями плавник величезної акули.

Акула на Канарах
Фото: Solarpix

Нагадаємо, раніше Фокус писав, що біля узбережжя Сорренто в районі затоки Порт-Філіп, що в Австралії, помітили білу акулу-людоїда завдовжки приблизно чотири метри. На відео, знятому з дрона, видно, як акула пливе вздовж берега, а місцеві плавці, яких евакуювали з води, вдивляються у море, намагаючись розгледіти смертоносну хижачку.

Крім того, ми розповідали, як 23-річний Брендон Гріффін із Південної Флориди, що у США, упіймав на вудочку чотириметрову акулу-молота. Хлопцеві довелося стрибати у воду й виймати здобич голіруч.

Теги по теме
фото Туризм
Источник материала
Поделиться сюжетом