На Київщині знайшли поле, де ростуть червонокнижні дикі орхідеї. Фото
На Київщині знайшли поле, де ростуть червонокнижні дикі орхідеї. Фото

На Київщині знайшли поле, де ростуть червонокнижні дикі орхідеї. Фото

У Київській області біля села Клавдієво місцеві мешканці знайшли місце, де зростають дикі орхідеї – пальчатокорінник м’ясо-червоний. Цей вид занесено до Червоної книги України.

Про це повідомили в пресслужбі Київського еколого-культурного центру. Рослина використовується у народній медицині і є добрим медоносом.

"Нещодавно КЕКЦ знайшов ціле поле диких орхідей біля Клавдієво на Київщині… Ця орхідея зветься – "пальчатокорінник м’ясо-червоний". Цю орхідею знищує забудова и розорювання лук", – йдеться в повідомленні.

Екологи додали, що на цій локації було знайдено біля 50 орхідей.

Зозульки м'ясо-червоні (пальчатокорінник м'ясо-червоний) – багаторічна і трав'яниста рослина з 2-4-лопатевими бульбами. Належить до родини орхідних (Orchidaceae). Зростає у лісах, на узліссях, серед чагарників, на мохових болотах, вологих луках, лісових галявинах і схилах.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Америці, на території земель Північної Дакоти, діти знайшли надзвичайно рідкісну скам'янілість молодого Т-рекса. Знахідка трапилась на очі братам Ліам і Джессін Фішер, яким на той час було 7 і 10 років, і їхньому 9-річному двоюрідному брату Кайдену Медсену.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом