Українцям не підвищать пенсію: кому та чому
Українцям не підвищать пенсію: кому та чому

Українцям не підвищать пенсію: кому та чому

Це стосується декількох категорій пенсіонерів. Попри відсутність підвищення виплат, деякі громадяни можуть розраховувати на надбавку за віком чи станом здоровʼя.

Деяким пенсіонерам не підвищили виплати під час індексації та не зроблять цього протягом всього року. Детальніше про це розповіло видання "24 Канал".

Чия пенсія не збільшилася

У 2024 році під час індексації не збільшили виплати громадянам, які вийшли на заслужений відпочинок протягом останніх трьох років. Так відбулося через те, що їхні пенсії були нараховані з огляду на нещодавні економічні зміни.

Крім цього, виплати не підвищили тим особам, які отримують мінімальну пенсію, оскільки держава поступово підвищує їхні доплати до пенсійного мінімуму. З іншої сторони, це ж стосується тих, хто має високі виплати.

Важливо Пенсіонерів можуть позбавити виплат: у ПФУ розповіли, як цього уникнути

Надбавка для пенсіонерів

Такі пенсіонери можуть отримати додаткову надбавку до виплат в разі досягнення 70-річного віку. Ці виплати нараховуються автоматично в місяць досягнення віку, їх розмір поступово збільшується від 300 до 570 гривень залежно від віку.

Також пенсіонери, які мають проблеми зі здоровʼям, живуть одні та потребують стороннього догляду, можуть отримати спеціальну надбавку. Для цього громадянину потрібно бути старшим за 80 років і отримувати пенсійні виплати за віком. Для отримання надбавки потрібно звернутися до Пенсійного фонду із заявою. Крім цього, пенсіонер повинен надати документи, які підтверджують стан здоровʼя. Її розмір розраховується як 40% від прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність, тобто — 944 гривні.

Нагадаємо, у червні деяким українцям підвищать виплати. Це відбудеться завдяки перерахунку виплат для працюючих пенсіонерів.

Раніше повідомляли, що в Україні з кожним роком зменшується кількість пенсіонерів. За три роки їхня кількість змінилася на мільйон людей.

Теги по теме
выплаты
Источник материала
Поделиться сюжетом