Завдали збитків на 16,6 млн грн: НАБУ оголосило підозру екскерівнику держустанови МВС і його спільникам
Завдали збитків на 16,6 млн грн: НАБУ оголосило підозру екскерівнику держустанови МВС і його спільникам

Завдали збитків на 16,6 млн грн: НАБУ оголосило підозру екскерівнику держустанови МВС і його спільникам

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомило про підозри трьом учасникам схеми, які добряче "нагріли руки" на закупівлях для Міністерства внутрішніх справ (МВС) комп’ютерного обладнання за завищеними цінами. Фігуранти завдали збитків державі на суму 16,6 млн грн.

Про це повідомила пресслужба НАБУ у Telegram-каналі. Зазначається, що серед підозрюваних – колишній керівник держустанови МВС, власник приватного підприємства та директорка приватного підприємства.

Їхні дії кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

За даними слідства, у 2020 році керівник державної установи Міністерства внутрішніх справ у змові з власником та директоркою приватного підприємства уклали договір на постачання комп’ютерного обладнання на суму понад 26 млн грн.

Підприємство закупило це обладнання у виробника через фірми-прокладки за ринковими цінами. А замовнику поставило за ціною, збільшеною майже втричі.

В результаті реалізації цієї схеми держави втратила 16,6 млн грн.

В НАБУ зазначили, що директорку приватного підприємства, і суд вже їй обрав запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою застави у сумі 3 млн грн.

Як повідомляв OBOZ.UA:

У Києві співробітники Служби безпеки ліквідували масштабну схему ухилення від мобілізації. До її створення причетна нардепка 8-го скликання від партії "Самопоміч" Ірина Сисоєнко. Разом зі спільниками вона щомісяця заробляла до 100 тисяч доларів на громадянах, що бажали уникнути мобілізації.

7 червня Голосіївський районний суд обрав запобіжний захід колишній народній депутатці 42-річній Ірині Сисоєнко та двом її спільникам, яких підозрюють в оформленні інвалідності за хабарі для ухилянтів. Нардепці визначили заставу в розмірі 904 тис. грн, яку вона сплатила та вийшла з-під варти.

Только проверенная информация у нас в Telegram-канале OBOZ.UA и Viber. Не ведитесь на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом