Здали на макулатуру: пенсіонер купив військову таємницю Китаю лише за 1 долар
Здали на макулатуру: пенсіонер купив військову таємницю Китаю лише за 1 долар

Здали на макулатуру: пенсіонер купив військову таємницю Китаю лише за 1 долар

Дідусь ознайомився зі змістом документів й помітив на сторінках грифи "конфіденційно" та "секретно".

Пенсіонер, якого називають "дідусем Чжаном", придбав у магазині з продажу вторинної сировини чотири томи секретних військових документів Китаю. Про це в соціальних мережах заявило тамтешнє Міністерство державної безпеки, пише видання Business Insider.

Повідомляється, що Чжан є колишнім співробітником державного підприємства і колекціонує військові газети та журнали. Одного дня чоловік проходив повз магазин й побачив два мішки макулатури з книгами на військову тематику. Його зацікавило чотири томи, які він і купив.

Вдома Чжан детальніше ознайомився зі змістом цих видань й помітив на сторінках грифи "конфіденційно" та "секретно". Пенсіонер одразу ж повідомив про це на гарячу лінію Міністерства державної безпеки. Після цього до будинку чоловіка ввірвалися співробітники інституції й вилучили всі документи.

Як пізніше з’ясувалося, придбані Чжаном матеріали була частиною восьми томів з 200 секретними документами, які мали утилізувати двоє військовослужбовців таємного підрозділу, котрі фігурують в цій історії як Го і Лі. Агенти отримали завдання подрібнити папери, але замість цього продали їх на завод з перероблення макулатури за ціною близько 0,06 долара за фунт. Цікаво, що вся партія важила близько 60 фунтів, тобто дует отримав менш як 4 долари доходу.

.Китаєць купив за 1 долар секретні документи Китаю
Фото: Pexels

Міністерство розкритикувало співробітників за порушення конфіденційності та жадібність. Утім, зазначається, цей інцидент не призвів до значного витоку розвідувальних даних.

Го та Лі, а також всі інші відповідальні особи, будуть притягнуті до відповідальності згідно з китайським законодавством.

До речі, протягом останніх місяців Міністерство державної безпеки Китаю регулярно закликає громадськість повідомляти про іноземних шпигунів. Ці заяви з’явилися на тлі посилення напруженості у відносинах з США.

Нагадаємо, раніше Фокус писав, що Північна Корея завершує будівництво грандіозного курорту й запрошує на відпочинок росіян. На аерознімках, опублікованих в мережі, можна побачити нові асфальтовані дороги, автостоянки та арену в формі черепахи. Тим часом пропагандистські телеканали рекламують локацію серед внутрішньої аудиторії, розхвалюючи політику вождя Кім Чен Ина.

Крім того, відомий віщун Кушал Кумар, якого називають індійським Нострадамусом, заявив про те, що Третя світова війна почнетьсяуже за кілька днів — у вівторок, 18 червня. Ясновидець зробив передбачення за допомогою ведичної астрологічної карти, що ґрунтується на зміні розташування планет та зірок.

Теги по теме
Скандал
Источник материала
Поделиться сюжетом