Армія США заборонила стріляти ракетами Hellfire з установок M-SHORADЕ: в чому причина
Армія США заборонила стріляти ракетами Hellfire з установок M-SHORADЕ: в чому причина

Армія США заборонила стріляти ракетами Hellfire з установок M-SHORADЕ: в чому причина

Як пояснили в армії США, Hellfire не створювався як наземна зброя, тому її небезпечно використовувати.

Ракетну установку Longbow Hellfire, яка стоїть на системі M-SHORAD планують замінити, бо її використання неможливе. Про це повідомляє Breaking Defense.

Використання ракет Hellfire наразі неможливо з M-SHORAD на базі БТР Stryker, розказали кілька військових під час виставки Eurosatory в Парижі.

"Ми не будемо використовувати Hellfire", — заявив один із солдатів з німецького підрозділу ППО, який має шість M-SHORAD в арсеналі.

Причина заборони — вказівка армії США. Їх не можна націлювати на повітряні обʼєкти. Використання M-SHORAD заборонено, це підтвердив голова відділу закупівель армії США Даг Буш. Hellfire не розроблений для наземного базування.

"Причина? Після надання дозволу на виробництво M-SHORAD служба виявила, що розміщення високотехнологічної зброї збоку транспортного засобу призвело до зносу ракети, що призвело до "потенційних" проблем з безпекою", — сказав Буш.

У виданні зазначають, що оголошення про заборону на використання є новиною, але сам факт заміни Hellfire на інше озброєння — ні. Планується оснастити M-SHORAD комплексами Stinger. Одна машина матиме вісім ракет. Проте і це ще не все, бо в межах програми Increment 3 планується замінити Stinger на нову розробку. За право створити заміну змагається Lockheed Martin та RTX.

Нагадаємо, 17 травня ЗМІ писали, що в армії США не вражені лазерною установкоюна M-SHORAD.

ЗМІ писали, що завадить США збивати китайські та російські дрони.

Источник материала
Поделиться сюжетом