Через прапори Росії та провокації на Євро-2024 Сербія потрапила під слідство
Через прапори Росії та провокації на Євро-2024 Сербія потрапила під слідство

Через прапори Росії та провокації на Євро-2024 Сербія потрапила під слідство

УЄФА розпочав дисциплінарний розгляд проти Сербського футбольного союзу через поведінку вболівальників збірної у поєдинку першого туру Євро-2024 проти Англії, який балканці програли з рахунком 0:1. Серби встигли побитися, образити сусідню державу та побратися з російськими терористами.

Підставою для розслідування стали звинувачення в тому, що під час матчу з британцями сербські фанати кидали на поле сторонні предмети та розповсюджували провокаційні гасла, "непридатного для спортивного заходу".

Крім того, інспектор УЄФА з етики та дисципліни проведе розслідування у зв'язку з передбачуваною дискримінаційною поведінкою сербських уболівальників.

Скаргу подала Футбольна федерація Косова, незалежність якого не визнає Сербія. Косово стверджує, що вболівальники сусідської країни поширювали "політичні, шовіністичні та расистські послання". Відомо, що під час зустрічі з Англією сербські фани кричали: "Косово – серце Сербії".

Також, згідно з правилами УЄФА, окрім прапора власної країни на стадіон не можна проносити інші. Проте серби ж пронесли прапор із картою, де Косово у складі "старшого балканського брата" і на якому було написано "Не здамося".

Крім цього, на арені в Гельзенкірхені вистачало ганчір'я РФ, які явно пронесли не англійці.

Також повідомлялося, що перед тим самим матчем із британцями німецька поліція затримала сімох сербських уболівальників за бійку з англійцями. Одного із затриманих звинуватили у заподіянні небезпечних тілесних ушкоджень.

Раніше на Євро-2024 заборонили прапор РФ. Організатори головної фан-зони чемпіонату Європи з футболу у Берліні наклали заборону на російські, ізраїльські та палестинські прапори. У німецькій столиці, яка прийматиме шість матчів турніру, включаючи фінал, наполягають на тому, що вболівальники не мають права влаштовувати на майданчиках першості мітинги.

Але вже у першому поєдинку турніру його організатори не впоралися зі своїми обов'язками. Вже на відкритті Євро-2024 вивісили прапори Росії. Під час матчу Німеччини та Шотландії (5:1) деяким уболівальникам дали вивісити на арені прапори російської терористичної держави, хоча його команду відсторонено від міжнародних турнірів через війну РФ проти України.

Раніше OBOZ.UA повідомляв, що збірна Англії покарала "найкращих друзів Росії" на Євро-2024.

Також ми розповідали, що скільки коштує Україна і який рекорд Євро належить нашому форварду.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом