Дві німецькі компанії постачають до РФ продукцію для виготовлення безпілотників Shahed
Дві німецькі компанії постачають до РФ продукцію для виготовлення безпілотників Shahed

Дві німецькі компанії постачають до РФ продукцію для виготовлення безпілотників Shahed

Компанії могли провести перевірку, що співпрацюють з російським військово-промисловим комплексом.

Дві німецькі компанії постачають до РФ епоксидну смолу, яку використовують для виготовлення ударних безпілотників типу Shahed.

Про це йдеться у розслідування журналістів "Слідство Інфо".

За даними журналістів російська компанія "Композит Изделия", яка займається виготовленням безпілотників Shahed, закуповувала смолу двох німецьких компаній — R&G Faserverbundwerkstoffe та Goettle Advanced Products Gmbh & Co.Kg. Вона отримувала від німецький постачальників сировину вже у розпал війни — у 2022 та 2023 роках.

У розслідування припускають, що німецькі компанії не знали про те, що ООО "Композит Изделия" співпрацює "Алабугою", але вони могли перевірити російського контрагента і побачити зв’язок з російським військово-промисловим комплексом.

Журналісти розповіли, що компанія Goettle Advanced Products Gmbh & Co.Kg. за митними даними продає майже всю свою продукцію до Росії. Впродовж всього минулого року вона постачала епоксидну смолу російському підприємству "Композит Изделия".

В свою чергу R$G Faserverbundwerkstoffe у 2023 році поставила майже 8,5 тис. кг епоксидного сполучного на суму близько $80 тис. З цієї сировини можна виготовити 337 безпілотників, адже на один безпілотник необхідно 25 кілограмів цієї речовини. 

Компанія R$G Faserverbundwerkstoffe також постачала епоксидну смолу українським виробникам дронів. Таким чином німецький бізнес співпрацює з Росією і Україною одночасно.

Крім того, ми раніше інформували, що Україна отримає танк-гібрид Frankenstein, який збиватиме ракети та дрони.

  • Шольц вказав на небезпечний сценарій розвитку війни в Україні
  • Німеччина – не Угорщина: Шольц пояснив, чому не погодився на нові санкції ЄС проти Росії
  • Німеччина блокує новий пакет санкцій проти РФ через товари подвійного призначення
Источник материала
Поделиться сюжетом