"Як не сумно..." Бєланов назвав "хворобу" у збірній України, яка призвела до поразки 0:3 від Румунії
"Як не сумно..." Бєланов назвав "хворобу" у збірній України, яка призвела до поразки 0:3 від Румунії

"Як не сумно..." Бєланов назвав "хворобу" у збірній України, яка призвела до поразки 0:3 від Румунії

Легендарний футболіст київського "Динамо" Ігор Бєланов прокоментував поразку збірної України від Румунії (0:3) на Євро-2024. Власник "Золотого м'яча" 1986 року впевнений, що наші гравці, які приїхали на ЧЄ, зайве зазвездились.

Бєланов нагадав, що незадовго до старту Євро застерігав, що головним на турнірах такого масштабу є мікроклімат у команді, зосередженість футболістів та неприпустимість прояву зіркової хвороби.

"Якщо не буде мікроклімату, то ніякого результату і не чекати. Та й зірковість на чемпіонатах світу та Європи не минає. І що ми побачили у поєдинку з румунами? Це якраз і називається – зіркова хвороба. Вона простежувалася у половини наших "крутих" футболістів. Як не прикро, але виконувати чорнову роботу мало хто хоче", – сказав Бєланов в інтерв'ю sport.ua.

Ігор Іванович вважає, що 0:3 від Румунії – це неповага не лише до мільйонів українців, які страждають від війни, а й до тренера та самих себе.

"Перед початком континентальної першості у ЗМІ з'являлися різні публікації, які футболістів нашої збірної явно перехвалили. А цього не можна робити. Потрібна стриманість в оцінках, щоб люди у збірній були як одне ціле. Якщо цього не буде – нічого не вийде. Зіркова хвороба, що завірусилася" у футболістів не дає їм спокою. То одного продають за мільйони, то іншого.

Бєланов сподівається, що після такої гучної поразки від румунів збірки зроблять відповідний висновок.

"Багато наших футболістів опустяться з небес на землю і почнуть грати у футбол, а не думати про гроші", - сказав Бєланов.

Як повідомляв OBOZ.UA, у 1-му турі Євро-2024 збірна України у групі Е несподівано без шансів програла одному із найслабших учасників першості Румунії – 0:3.

Словаччина в 1-му турі створила головну сенсацію чемпіонату, обігравши на старті Бельгію.

З урахуванням цих результатів Україні, щоб зберегти шанси на плей-офф, обов'язково треба перемагати Словаччину 21 червня. Перед 2-м туром наша збірна посідає останнє місце у турнірній таблиці.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Чи не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом