Музиканти Київського симфонічного оркестру отримали притулок у Німеччині
Музиканти Київського симфонічного оркестру отримали притулок у Німеччині

Музиканти Київського симфонічного оркестру отримали притулок у Німеччині

Музиканти та їхні родини оселяться в місті Монхайм-на-Рейні. Оркестр базуватиметься у місті протягом трьох років.

Німеччина надала притулок колективу Київського симфонічного оркестру та родинам музикантів. Про це пише німецьке видання Deutche Welle.

"Музиканти Київського симфонічного оркестру здобули притулок у Німеччині. 73 оркестранти та 50 членів їхніх сімей переїдуть до міста Монхайм-на-Рейні наприкінці липня, щоб мати можливість безпечної концертної діяльності", — йдеться в повідомленні.

Оркестр базуватиметься у Монхаймі протягом трьох років. На цей час ансамбль стане частиною компанії Monheimer Kulturwerke, яка організовує культурні заходи. У межах програми заплановано регулярні концерти, майстер-класи та спільні проєкти у місті.

Директор Monheimer Kulturwerke та автор ініціативи Мартін Вітковскі заявив, що дуже радий, що у компанії з'явився свій ансамбль, а не лише запрошені артисти.

"Рішення запросити оркестр з української столиці продиктоване репутацією колективу. У музикантів чудова освіта, вони добре виконують свою роботу, а німецька сторона цінує її та оплачує відповідно", — наголосив Вітковскі.

Після початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну оркестр продовжував концертну діяльність. Колектив перебував у закордонному турне, коли російські війська у лютому 2022 року вторглися до України.

Нагадаємо, що раніше депутат Тернопільської облради втік за кордон і просить позбавити його мандату. За даними місцевих журналістів, у грудні 2023 року Ярослав Захарків нібито поїхав у відрядження до Нідерландів, з якого так і не повернувся.

Теги по теме
украинцы
Источник материала
Поделиться сюжетом