30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Не впізнати: принц Вільям у День підв'язки з'явився в капелюсі зі страусиним пір'ям
Не впізнати: принц Вільям у День підв'язки з'явився в капелюсі зі страусиним пір'ям

Не впізнати: принц Вільям у День підв'язки з'явився в капелюсі зі страусиним пір'ям

У Великій Британії є особливе свято, коли принц Вільям, король Чарльз, королева Камілла та інші члени королівської сім'ї носять у своїх особливих капелюхах пишне пір'я.

Лише через два дні після святкування офіційного дня народження короля Чарльза ІІІ на Trooping the Color члени королівської сім'ї зібралися у Віндзорському замку на День підв'язки 17 червня. Принц Вільям, відповідно до традицій, був одягнений в особливе вбрання, повідомляє Рeople.

Церемонію вручення Ордена Підв'язки проводять щорічно з 1948 року, відзначаючи найстаріший орден лицарства у Великій Британії.

Церемонія Ордена Підв'язки, 17 червня 2024 року
Фото: Getty Images

Король Чарльз цього року взяв участь у зміненому вигляді у зв'язку з лікуванням від раку і провів огляд військ у кареті поруч із королевою Каміллою. У минулі роки під час епічної ходи Лондоном король їхав верхи на коні.

Принц Вільям, король Чарльз і королева Камілла взяли участь у процесії Дня підв'язки в церемоніальному одязі: синіх оксамитових мантіях ордену і капелюхах з пір'ям. Звичайно, одяг дуже змінює людину. У такому вбранні принца Уельського було не впізнати.

Принц Вільям на церемонії Ордена Підв'язки
Фото: Getty Images

Однак на цій історичній події не була присутня його дружина Кейт Міддлтон. 42-річна Кейт, яка до хвороби регулярно відвідувала церемонію на підтримку свого чоловіка, Вона дебютувала на Дні підв'язки 2008 року як його подруга. Тоді Вільям отримав лицарський орден Підв'язки.

У ході також взяли участь принцеса Анна і принц Едвард.

Головною подією цього дня є нагородження монархом нових членів знаком Ордена Підв'язки в тронній залі Віндзорського замку. Государ влаштовує обід для членів і офіцерів, а потім вони вирушають пішки на службу в каплицю Святого Георгія.

Король Чарльз ІІІ і королева Камілла
Фото: Getty Images

Історія свята

Орден Підв'язки був заснований королем Едуардом III 1348 року. Монарх був натхненний історією про короля Артура і лицарів Круглого столу, і вирішив визнати свою власну групу почесних лицарів.

Членство в Ордені Підв'язки належить виключно монархові, який є його сувереном, кільком членам королівської сім'ї та 24 лицарям, обраним на честь їхньої громадської діяльності або особистого служіння государю.

Членами королівської сім'ї, які наразі є кавалерами Ордена Підв'язки, є королева Камілла, принц Вільям, принцеса Анна, принц Едвард і принц Ендрю, а також двоюрідні брати королеви Єлизавети, герцог Кентський і принцеса Олександра.

Нагадаємо, 16 червня до Дня батька принц Вільям поділився милою фотографією зі своїм татом королем Чарльзом.

Теги по теме
Кейт Миддлтон Королевская семья
Источник материала
Поделиться сюжетом