Noize MC виступив в Іспанії українською та у футболці "Азов"
Noize MC виступив в Іспанії українською та у футболці "Азов"

Noize MC виступив в Іспанії українською та у футболці "Азов"

РосЗМІ негайно звинуватили музиканта, який називає себе "пацифістом", у підтримці українського полку "Азов". Але Нойз вийшов на сцену у футболці з принтом поїзда.

Російський співак Noize MC виступив на концерті в іспанській Валенсії у футболці з написом "Азов" і спровокував скандал у соцмережах. Журналісти як пропагандистських, так і опозиційних російських ЗМІ написали, що принт повторював символіку українського полку "Азов", тоді як на одязі співака було фото поїзда. Про це пише "Эхо".

Відео, що викликало бурхливу реакцію, було опубліковано в TikTok користувачем під ніком Sergio Marchuk. Концерт відбувся ще наприкінці травня, але відео стало вірусним тільки зараз. Також користувач опублікував відео того, як Noize MC виконує пісню українською мовою.

Виступ Noize MC у Валенсії у футболці "Азов"

Автор відео зазначив, що на концерті Івана Алексєєва (справжнє ім'я Noize MC) хтось із глядачів розгорнув прапор українського полку "Азов" із підписами.

Побачивши це зі сцени, музикант розстебнув комбінезон і показав футболку, на якій також виднівся напис "Азов". При детальному розгляді виявилося, що на футболці Нойса не емблема "Азова", а принт із фото фірмового поїзда "УЗ" "Азов", який курсував між Києвом і Маріуполем і перестав виконувати свій маршрут після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Місто перебуває під російською окупацією з 20 травня 2022 року, після того як захисники Маріуполя після боїв на "Азовсталі" здалися в полон. Під час боїв місто було практично зруйноване.

Вагон поїзда "Азов"
Фото: Wikipedia
Прапор із символікою полку "Азов" на демонстрації
Фото: Getty Images

Більшість військовослужбовців — зокрема, морських піхотинців, прикордонників, нацгвардійців перебувають в ув'язненні й досі, попри домовленості з РФ. Зокрема, і близько тисячі представників полку "Азов".

Noize MC неодноразово зазначав, що дотримується антивоєнних поглядів. З початком війни співак разом із сім'єю переїхав до Вільнюса "з політичних міркувань". У березні 2022 року він виступив на антивоєнному фестивалі Sound of Peace в Берліні. У квітні-травні взяв участь у спільному з Монеточкою благодійному турі Voices of Peace, гроші від продажу квитків на який були спрямовані на медичну, продовольчу, правозахисну та іншу гуманітарну допомогу мирним жителям України.

Нагадаємо, раніше Фокус писав про те, яка доля полонених захисників Маріуполя і де вони перебувають.

Теги по теме
Мариуполь Скандал
Источник материала
Поделиться сюжетом