Є обов'язковим за однієї умови: у Міноборони дали роз’яснення щодо штрих-кодів у військовому квитку
Є обов'язковим за однієї умови: у Міноборони дали роз’яснення щодо штрих-кодів у військовому квитку

Є обов'язковим за однієї умови: у Міноборони дали роз’яснення щодо штрих-кодів у військовому квитку

Міністерство оборони України дало роз'яснення щодо штрих-кодів у військовому квитку. У відомстві зазначили, що штрих-коди не є обов'язковими, якщо військовозобов'язані громадяни оновлювали свої персональні дані через ТЦК, ЦНАП або застосунок "Резерв+".

Проте йдеться лише про випадки, коли людині не видавали новий військово-обліковий документ. Про це повідомили у пресслужбі Міноборони України.

За інформацією оборонного відомства, громадяни, які одержують нові військово-облікові документи, повинні мати окремий номер запису в реєстрі "Оберіг", а штрих-коди стають обов'язковими лише при видачі нових документів через Територіальні центри комплектування.

При цьому новий зразок документів генерується в електронному вигляді та має однакову юридичну силу з паперовою формою. Також у міноборони уточнили, що військово-облікові документи, оформлені до 18 травня 2024 року, залишаються дійсними.

Водночас у міноборони зазначили, що різні довідки та послужні картки, які видавалися замість військових квитків, вважатимуться недійсними. Також вважаються недійсними документи, дані у яких не відповідають інформації у реєстрі "Оберіг".

Нагадаємо, з 18 червня у мобільному застосунку Міністерства оборони України "Резерв+" став доступний електронний військово-обліковий документ. Можна завантажити його на пристрій у форматі PDF, а також відсканувати QR-код, щоб переглянути всю інформацію.

Раніше повідомлялося, що станом на 17 червня вже 1,5 мільйона українців оновили свої облікові дані через мобільний додаток "Резерв+". Серед його користувачів 210 тисяч військовозобов'язаних жінок.

Як повідомляв OBOZ.UA, можливість розсилки повісток через "Резерв+" поки що не розглядається. Для цього відсутня законодавча основа на будь-якому рівні, пояснили у Міноборони.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом