Орбан підтвердив, що Угорщина не заперечує проти Рютте на посаді генсека НАТО
Орбан підтвердив, що Угорщина не заперечує проти Рютте на посаді генсека НАТО

Орбан підтвердив, що Угорщина не заперечує проти Рютте на посаді генсека НАТО

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан підтвердив, що більше не виступає проти кандидатури прем'єра Нідерландів Марка Рютте, який претендує на посаду наступного генерального секретаря НАТО.

Про це Орбан написав у X (Twitter), повідомляє "Європейська правда".

Угорський прем’єр зазначив, що для нього було важливо, щоб наступний генсек НАТО підтримав його домовленість із Єнсом Столтенбергом щодо того, що Угорщина "не братиме участі в діяльності НАТО в Україні і жодні угорські кошти не будуть використовуватися для її підтримки".

За його словами, під час зустрічі у Брюсселі напередодні Рютте запевнив, що підтримує цю домовленість і продовжуватиме робити це, коли стане генсеком НАТО.

"У світлі його обіцянки Угорщина готова підтримати кандидатуру прем'єр-міністра Рютте на посаду генерального секретаря НАТО", – написав Орбан.

Він додав, що Рютте також запевнив, що його метою на посаді генсека НАТО "буде ставлення до усіх членів Альянсу з однаковим рівнем розуміння і поваги".

Раніше про те, що Угорщина припинила виступати проти Рютте на посаду наступного генерального секретаря НАТО повідомляли ЗМІ.

Одночасно президент Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що готовий підтримати кандидатуру Рютте в обмін на допомогу з посиленням ППО.

Читайте детальну статтю "ЄП" про "конкурс" на посаду генсека НАТО та його ймовірного переможця.

Источник материала
Поделиться сюжетом