Попит на вживані легковики з США різко збільшився: які моделі купують найбільше
Попит на вживані легковики з США різко збільшився: які моделі купують найбільше

Попит на вживані легковики з США різко збільшився: які моделі купують найбільше

У травні в Україні було зареєстровано понад 3,8 тис. вживаних легковиків із США, що становить кожен п’ятий автомобіль на українських номерах. Найпопулярнішими моделями стали Tesla Model 3, Tesla Model Y та FORD Escape.

Про це повідомляє Укравтопром. Попит на "американців" з пробігом збільшився майже у два з половиною рази в порівнянні з травнем 2023 року.

Загалом 46% від усіх зареєстрованих авто з США – це машини з бензиновими двигунами. Електромобілі складають більше третини (34%) від цієї кількості. Гібридні авто та автомобілі з ГБО мають по 7% частки ринку. Решту цього сегменту займають дизельні авто.

Топ-5 вживаних авто з США

Середній вік "американців" з пробігом, що поповнили український автопарк у травні, становить 5,9 року. Найпопулярнішими моделями автомобілів з США, що зареєстровані в Україні минулого місяця, стали:

  • Tesla Model 3 – 396 од.;
  • Tesla Model Y – 311 од.;
  • Ford Escape – 279 од.;
  • Jeep Cherokee – 233 од.;
  • Volkswagen Passat – 224 од.

За даними Державної митної служби України, у першому кварталі 2024 року Україна імпортувала 86 тисяч легкових автомобілів на суму 1,1 млрд доларів, що є значним зростанням порівняно з показниками минулого року. Кількість завезених машин зросла на 67% порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Це призвело до додаткових надходжень до державного бюджету в розмірі 11,1 млрд гривень.

Лідерами за обсягом імпорту залишаються Німеччина, США та Китай. Німеччина відзначається найбільшим обсягом імпорту з 17,1 тисячі машин, американські виробники постачили 14,5 тисяч автомобілів, а з Китаю ввезли 9,1 тисячі авто. До топ-5 країн-постачальників також увійшли Японія та Південна Корея з 8,9 та 4,4 тисячами автомобілів відповідно.

По вартості імпортованих автомобілів найбільший обсяг припадає на машини з США, обсяг поставок з яких склав 211,2 млн доларів. До державного бюджету було сплачено 2 млрд гривень з цього імпорту. На другому місці за вартістю імпорту – Німеччина з 168,7 млн доларів та Китай з 138,2 млн доларів. До першої п’ятірки за заявленою вартістю імпортованих машин увійшли також Японія – 133,6 млн доларів (бюджет отримав майже 1,8 млрд грн) та Словаччина – 81,7 млн доларів (до держбюджету сплачено 788,4 млн грн).

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, за рік українські автомобілісти стали більш ніж у півтора раза частіше купувати електромобілі. Втім абсолютна більшість з них – вживані. Найпопулярнішою моделлю серед електрокарів б/в виявився Nissan Leaf, а серед нових – Volkswagen ID.4.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом