Уряд Німеччини змінив рішення щодо виплат українським біженцям: хто продовжить отримувати кошти
Уряд Німеччини змінив рішення щодо виплат українським біженцям: хто продовжить отримувати кошти

Уряд Німеччини змінив рішення щодо виплат українським біженцям: хто продовжить отримувати кошти

Уряд Німеччини вирішив зберегти виплати безробітним українським біженцям, відкинувши вимоги опозиції зменшити ці виплати. Ця політика спрямована на швидку інтеграцію українців у німецьке суспільство та забезпечення їм можливості працювати.

Про це заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Хебештрайт, повідомляє Deutsche Welle. За словами офіційного представника уряду ФРН Штеффена Хебештрайта, така позиція відповідає прагненню інтегрувати українців у німецький ринок праці та забезпечити їм гідні умови для життя.

Штеффен Хебештрайт наголосив, що уряд ФРН не планує змінювати поточну політику щодо виплат українським біженцям. Подібну заяву зробив і заступник речника міністерства торгівлі ФРН Домінік Ерентраут, який підкреслив, що спеціально створений відділ Центру з працевлаштування для біженців з України сприятиме пришвидшенню інтеграційних заходів.

Опозиційні політики з блоку ХДС/ХСС та Вільної демократичної партії висловлювали критику щодо виплат українським біженцям, особливо чоловікам призовного віку. Вони пропонували замінити поточні виплати для українців на менш щедру допомогу для шукачів притулку. Однак уряд відкинув ці вимоги, наголосивши на важливості підтримки біженців у нинішній складній ситуації.

Українські біженці в Німеччині отримують допомогу Bürgergeld, яка становить 563 євро (24 485 грн) на місяць і прирівнюється до допомоги по безробіттю для громадян Німеччини. Це забезпечує українцям фінансову підтримку та можливість інтегруватися в німецьке суспільство. Крім того, біженці з України мають право на цивільну допомогу та працевлаштування без необхідності клопотати про надання притулку.

За даними МВС ФРН, у Німеччині проживають близько 260 тисяч українських чоловіків віком від 18 до 60 років, тоді як переважну більшість українських біженців складають жінки та діти. Згідно з інформацією міністерства праці Німеччини, наразі в країні працюють на постійній основі 185 тисяч українців, а ще 47 тисяч зайняті неповний робочий день або на так званих міні-роботах.

Уряд ФРН продовжує дискусії щодо підтримки українських біженців, зокрема з опозиційними силами, які наполягають на скороченні громадянських пільг для українців призовного віку. Незважаючи на ці дискусії, уряд твердо стоїть на позиції збереження поточних виплат, вважаючи це найкращим шляхом для швидкої інтеграції біженців та їхньої участі в економіці країни.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, угорський уряд ухвалив рішення, що дозволяє громадянам України отримати посвідку на проживання в Угорщині навіть із протермінованим паспортом. Українці зможуть скористатися такою можливістю поки в країні триває надзвичайний стан і протягом півроку після його завершення.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом