"У них немає зворотного шляху": росіяни моляться перед дронами ЗСУ, аби потрапити в полон
"У них немає зворотного шляху": росіяни моляться перед дронами ЗСУ, аби потрапити в полон

"У них немає зворотного шляху": росіяни моляться перед дронами ЗСУ, аби потрапити в полон

Речник угрупування зазначив, що на Харківщині у полон потрапляють не тільки громадяни РФ, а й найманці з-за кордону, зокрема країн Африки.

Російські окупанти у Харківській області хочуть повторити наступ на селище Борова та стягують туди війська. Речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин прокоментував ситуацію на цій ділянці фронту та зазначив, що нині до українського полону попадають багато російських солдатів, для яких це єдиний спосіб вижити. Цікаво, що не тільки громадяни РФ здаються у полон. Про це Волошин розповів у прямому ефірі телеканала "Ми — Україна".

Сили оборони готові до будь-якого розвитку подій у Харківській області, зазначив речник ОСУВ Хортиця Назар Волошин.

Назар Волошин про ситуацію на Харківщині та ворога, який здається в полон

Як зазначив Волошин, вище керівництво України та керівництво ЗСУ вживають усіх потрібних заходів на цій ділянці фронту.

"Наразі не потрібно панікувати й підіймати в суспільстві на-гора інформацію, що "ворог наступає". Керівництву і ЗСУ, і вищому політичному керівництву відома ця інформація, вживаються відповідні заходи, про ворога все відомо… Від нашого угруповання — Сили оборони готові до будь-якого розвитку подій, наші захисники дадуть адекватну відсіч і на тому напрямку", — сказав він.

Ведучі попросили речника прокоментувати ситуацію із ворожими солдатами, які здаються у полон. Адже за їх інформацією, серед них багато людей із "психічними відхиленнями".

Речник ОСУВ "Хортиця" зазначив, що два боєзіткнення наразі в активній фазі. Загалом було ще 5 бойових зіткнень за добу і окупанти не припиняють атаки, особливо з повітря. Що до полонених, то за словами Волошина до українського полону потрапляють і контрактники, і мобілізовані, і колишні засуджені. Але є і іноземці.

"Є чимало представників іноземних держав: і африканських і різного роду підрозділів. І "Шторм Зет", і "Шторм В", і ПВК "Вагнер". Різного роду підрозділи представлені в Україні. І вони попадають в полон", — Волошин нагадав про численні відео, які з'являються у соцмережах, на яких російські солдати ясно дають зрозуміти операторам дронів, що хочуть здатися.

"Підіймають перед нашими дронами табличку і читають молитву заради того, щоб тільки потрапити в полон. У них немає зворотнього шляху, адже якщо вони повернуться, то їх або вб’ють свої ж, або знову відправлять на штурм українських посадок", — розповів Волошин. Підсумовуючі, він зазначив, що у ЗСУ немає снарядного голоду, але українські бійці використовують боєприпаси обачно, аби кожен потрапляв точно в ціль.

"Бойові дії точаться у Вовчанську та Липцях. Наші воїни завдають російським військам відчутних втрат, ситуація динамічна, адже противник намагається нас потіснити. Зокрема шляхом використання авіації, яка скидає ФАБи, КАБи", — додав Волошин.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що бойові медики з 244-го батальйону тероборони взяли в полон екіпаж першого російського танка-черепахи Т-62МВ.

Теги по теме
Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом