У Порошенка та путіна знайшли однакові тези щодо Саміту миру, – експерт
У Порошенка та путіна знайшли однакові тези щодо Саміту миру, – експерт

У Порошенка та путіна знайшли однакові тези щодо Саміту миру, – експерт

В російському кремлі та українській «Євросолідарності» користуються однаковими тезами щодо критики України у світі. Про це пише політичний експерт Валентин Гладких. Він наголошує: заяви кремля та «темники» для спікерів партії Порошенка щодо Саміту миру у Швейцарії – однакові.

«Оцінки Саміту миру, що у депутатів Порошенка, що у пропагандистів путіна – однакові. Це можна було б списати на випадковість, якби Порошенка раніше не ловили на подібних речах», - пише експерт.

Гладких показав, на його думку, «темник» для коментування Саміту миру представниками «Євросолідарності» і підкреслив: документ майже дослівно повторює тексти пропагандиста путіна Соловьйова.

• «Темник «Євросолідарності»: «Саміт миру – власне миру нам не принесе. Три питання винесені на його розгляд не передбачають ні миру, ні навіть перемир’я, чи зупинки війни проти України».

• Пост російського пропагандиста Соловьйова: «Ничего общего с миром «мирный саммит» не имел. Урегулирование украинского кризиса так и не приближено ни на йоту», - наголошує Гладких.

Також, за словами експерта, представники «Євросолідарності», як і російські пропагандисти, мають поширювати тези про нібито нелегітимність Президента України та критикувати свою неучасть у Саміті.

• «Темник «Євросолідарності»: "На Банковій мають розрахунок, що Саміт миру підтвердить легітимність Президента В.Зеленського та буде відповідати його амбіціям стати «світовим лідером».

• Пост російського пропагандиста Соловьйова:

«Затея утратившего легитимность Зеленского настроить мировое большинство против России обернулась пшиком», - пише Гладких.

На думку експерта, і в Порошенка, і в путіна однаково заявляють, що Саміт миру провалився, бо там не було представників росії та «Євросолідарності».

• «Темник «Євросолідарності»: «Результат Саміту миру був би більш вражаючим, якби влада відмовилась від партійного егоїзму і залучила до його підготовки всі дипломатичні сили, у тому числі від «Європейської Солідарності».

• Пост російського пропагандиста Соловьйова: «Все решения Саммита в отсутствие России просто бессмысленны. Реальная «формула мира» была предложена Президентом РФ Владимиром Путиным». Словом без братів-близнюків – Порошенка і Путіна Саміт “нє настаящій»!», - зазначив Гладких.

Експерт нагадав, що це не перший випадок, коли представники команди Порошенка та пропагандисти путіна, виступаючи із заявами проти України, звучать в унісон.

«Так, буквально за декілька днів до Саміту миру прессекретар путіна Пєсков і не прессекретар путіна Порошенко вийшли з однаковою критикою міжнародної діяльності України. Логіка подібних заяв і в кремля, і в Порошенка, на жаль, співпадає: чим гірше для України – тим краще для кремля та Порошенка. Проти останнього вже порушено кримінальне провадження за 111 статтею ККУ «держзрада». Судячи із дій Порошенка, цю статтю він відпрацьовує на 100%», - резюмує Гладких.

Як повідомлялось раніше, Порошенко та Пєсков надали однакові негативні оцінки “Конференції з відновлення України у Берліні та Саміту миру у Швейцарії.

Теги по теме
Петр Порошенко
Источник материала
Поделиться сюжетом