1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Машиністки київського метро отримуватимуть від 28 до 33 тисяч гривень
Машиністки київського метро отримуватимуть від 28 до 33 тисяч гривень

Машиністки київського метро отримуватимуть від 28 до 33 тисяч гривень

Київський метрополітен оголосив набір у технічну школу підприємства на курси машиністів та друкарок електропоїзда. Курси стартують у вересні і всі слухачі отримуватимуть стипендію. Про це повідомляє прес-служба метрополітену.

- Підготовка розпочнеться 2 вересня та триватиме 26–28 тижнів. Прийом документів – до 19 серпня. Освітня програма складається з двох частин – теоретичної та практичної. Після закінчення навчання необхідно успішно пройти кваліфікаційну атестацію. Під час навчання слухачі отримують стипендію (заробітну плату): орієнтовно 8000–8500 гривень на місяць, – розповіли у компанії.

Після вдалого завершення навчання машиніст чи друкарка отримає посвідчення на право керування електропоїздом та розпочне роботу на лінії. Заробітна плата становитиме орієнтовно 28 тис. грн. Проте вже за рік машиніст може підвищити свою кваліфікацію, а разом із нею і зарплату – до 33 тисяч гривень.

Усім працівникам обіцяють офіційне працевлаштування, а також соціальний пакет та можливість додаткового навчання. На роботу братимуть громадян від 18 років, із добрим станом здоров'я, який мають підтвердити лікарі на медогляді.

  • 7 червня стало відомо, що перша жінка навчається на машиніста київського метро. Також жінки працевлаштовуються на інші спеціальності в підземці.
  • 3 червня поїзди у київському метро почали курсувати за новим графіком. Інтервали збільшили на одну хвилину в міжпиковий годинник і на 45 секунд – у піковий. Причиною стала нестача фахівців, зокрема через мобілізацію.
Теги по теме
метро
Источник материала
Поделиться сюжетом