1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Понад 1000 осіб у Саудівській Аравії загинули під час хаджу, – AFP
Понад 1000 осіб у Саудівській Аравії загинули під час хаджу, – AFP

Понад 1000 осіб у Саудівській Аравії загинули під час хаджу, – AFP

За даними ЗМІ, трагедія стала наслідком спеки — температурні показники в країні перевищили позначку 50 градусів. Учасники хаджу гинули через нестачу їжі, води та відсутність укриття.

В Саудівській Аравії понад тисячу людей загинули під час хаджу. Про це йдеться у повідомленні AFP у соцмережі Х.

"Кількість померлих під час ходжу в Саудівській Аравії перевищила одну тисячу", — зазначається у пресрелізі. При цьому відомо, що серед загиблих є громадяни Єгипту, Йорданії та інших країн.

Напередодні у Саудівській Аравії в Мецці загинуло понад 500 паломників. Трагедія стала наслідком спеки – температурні показники в країні перевищили позначку 50 градусів. Крім того, учасники хаджу скаржилися через нестачу їжі, води та відсутності укриття, яке могло б вмістити всіх охочих.

Що відомо про Хадж

Хадж є щорічним паломництвом, яке мільйони мусульман здійснюють до Мекки з метою виконання релігійних обрядів, як пророк Мухаммед навчав своїх послідовників 14 століть тому. Це зібрання є одним з найбільших у світі, яке вважається обов’язком для мусульман. Цього року хадж триває з 14 по 19 червня.

18 червня повідомлялося, що мінімум 14 йорданських паломників померли від теплового удару під час хаджу до Мекки. У Національному центрі метеорології повідомили, що температура в Мецці, де знаходиться найсвятіше місце ісламу, сягнула 50 градусів за Цельсієм.

Крім того, цими днями через аномальну спеку у Греції після чотириденної пошукової операції було знайдено тіло відомого телеведучого і журналіста доктора Майкла Мослі. Також є інформація про загибель та зникнення безвісти кількох туристів.

Источник материала
Поделиться сюжетом