1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чому не можна запізнюватися 21 червня і як залучити багатство: обряди, заборони та традиції на Уляна
Чому не можна запізнюватися 21 червня і як залучити багатство: обряди, заборони та традиції на Уляна

Чому не можна запізнюватися 21 червня і як залучити багатство: обряди, заборони та традиції на Уляна

У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті мученика Іуліана Тарсійського.

Оскільки нашим предкам ім'я Іуліан було незвичним, як назву свята вони обрали найближче за співзвучністю з ним ім'я - Ульян. Інші назви свята: "Ульян", "Ульяндень", "Липів колір".

Також православна церква України 21 червня за новим стилем вшановує пам'ять єпископа Терентія Іконійського та мученика Арчила.

Сьогодні слід збирати квіти липи. Вона вважається захисницею від негативу, пристріту та різних недуг. Її квіти треба сушити і заварювати від застуди і як жарознижувальне. У подрібненому вигляді вона застосовується для присипки ран і опіків, а якщо покласти її під подушку, то це допоможе вгамувати головний біль. Свіже листя та нирки можуть допомогти вилікувати мастит. Заварюють у цей день липові квіти та худобу, щоб захистити від хвороб та псування. Липу для цього треба зібрати на світанку, заварити в обід, а ввечері напоїти худобу і читати при цьому "Отче наш".

Ще цього дня слід робити багато добрих справ. Подайте милостиню, наприклад, але не дивіться в очі тому, хто просить, тому що так ви скоро опинитеся на його місці. За традицією, дівчата можуть відвадити від себе набридливих шанувальників. Візьміть білий аркуш паперу і напишіть ім'я хлопця. Потім цю записку треба спалити над свічкою, яку купили у середу, п'ятницю чи суботу – жіночий день. Потім вийдіть на вулицю і пустіть попіл за вітром. Це має допомогти від зайвої уваги.

Ще сьогодні можна піти до водойми, три рази поринути з головою і змити з себе всі недуги. Коли виходитимете, треба перехреститися і вклонитися матінці-ріці та батюшці-сонцю.

Раніше наші предки ще шукали чоловіка Уляна чи жінку Уляну. До них треба доторкнутися, вони подарують вам щастя. Але зробити це треба непомітно. А ще, якщо ви познайомитеся з власниками цього імені, то весь рік не потребуватимете.

Українці, фото Знай.ua

Що не можна робити 21 червня

Не варто рубати будь-які дерева сьогодні, особливо липу, а також обрізати гілки, топтати траву, давити комах і в цілому грубо ставитись до природи.

Не давайте гроші та речі у борг, якщо розраховуєте повернути позичене.

Не можна хвалитися своїм достатком, красою, сімейним благополуччям, купленими предметами сьогодні, інакше позбудетеся досягнутого.

Не можна 21 червня запізнюватись. Непунктуальних людей доля покарає і вони до кінця року не встигатимуть нікуди.

Закоханим не варто сваритися та влаштовувати сцени ревнощів, інакше стосунки значно погіршуватимуться.

Невдалий день для довгих подорожей.

Раніше ми повідомляли, що настав час молитися: найсильніші слова за Україну, які треба говорити щодня.

Источник материала
Поделиться сюжетом