РФ може застосувати ядерну зброю і навіть "підставити" Україну – військовий аналітик
РФ може застосувати ядерну зброю і навіть "підставити" Україну – військовий аналітик

РФ може застосувати ядерну зброю і навіть "підставити" Україну – військовий аналітик

Петро Черник припустив, що РФ може завдати ядерний удар саме по окупованій території.

Росія може застосувати ядерну зброю і навіть "підставити" Україну.

Про це заявив військовий аналітик, полковник Петро Черник в ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua.

"Цілком можливо. Завжди відходжу від того явища, яка називається "годинник Судного дня". Нагадаю, що в 1962-му році, коли кипіла Карибська ядерна криза, він був за дві хвилини до апокаліпсису... Але тоді Хрущову нічого не загрожувало, про розпад Радянського Союзу тоді ще не йшлося. А Путіну загрожує, загрожує по-справжньому. Його смерть може почати ланцюгову реакцію розвалу Російської Федерації. Тому вони можуть цей один тактичний ядерний боєприпас застосувати. Але розуміємо, якщо це і відбудеться, то це не наш головний біль. Це може бути головний біль у першу чергу цивілізованого світу на чолі із США. Як на це відповідати – поки що головоломка", – сказав він.

Водночас Петро Черник припустив, що РФ може завдати ядерний удар саме по окупованій території.

"Може бути навіть підлий режим: візьмуть і по Донецьку вдарять самі і скажуть "то не ми, то українці"... Є така установка 2С7 "Піон", вона може завдавати ударів ядерним боєприпасом на 50 кілометрів, в нас ці установки є і колись на території України були склади з ядерними боєприпасами", – зазначив військовий аналітик.

На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ЧЕРНИК: Третя світова почалась! Сценарій переговорів з Росією. Про що всі мовчать?!

Нагадаємо, Україні знову загрожує ядерна небезпека. Цього разу про це попереджає британська розвідка, яка вже начебто проінформувала керівництво країни та військових, що РФ готова застосувати ядерну зброю.

Читайте провідні новини дня:

Источник материала
Поделиться сюжетом