Навіщо потрібні передачі в машині: як не угробити авто, перемикаючи швидкість
Навіщо потрібні передачі в машині: як не угробити авто, перемикаючи швидкість

Навіщо потрібні передачі в машині: як не угробити авто, перемикаючи швидкість

Для чого потрібна кожна передача - як зрозуміти, що час перемикати передачу.

Розвиток автомобілебудування стрімко вдосконалює нові технології, які застосовуються в сучасних авто. Цікаво, що деякі виробники вже заявляють про найближчі плани відмови від виробництва авто з механічними коробками передач і повного переходу на АКПП.

На сьогодні автолюбителям пропонують одразу кілька варіантів оснащення - від старих і перевірених механічних коробок передач, до варіаторів і автоматичних систем КПП. Однак у деяких новачків виникає питання про те, для чого в автомобілях існують коробки передач.

Для чого потрібна КПП в авто

Як відомо, двигун в автомобілі виробляє потужність, яка приводить його в рух. Зі свого боку коробка перемикання передач відповідає за зміну оборотів ДВЗ, а також його крутного моменту. По суті, КПП в машині регулює передачу потрібного співвідношення потужності двигуна при певних режимах експлуатації автомобіля.

Чому не заводиться машина - основні причини

Машина може не заводитися з різних причин. Однією з найпоширеніших є розряджений акумулятор. Це може статися через тривалу неактивність автомобіля або через проблеми з акумулятором. Інша причина - проблеми з запуском двигуна, що можуть виникнути через несправний стартер або проблеми з системою запалювання. Також можуть бути проблеми з паливною системою, які можуть перешкоджати нормальній роботі двигуна.

У чому сенс передач у машині

Будь-який автомеханік скаже про те, що коробка перемикання передач у машині є ключовим елементом трансмісії та її головне завдання - передача потужності від двигуна внутрішнього згоряння на ведучі колеса. Також КПП регулює діапазон частоти обертання і крутного моменту мотора авто.

Крім того, коробка передач відповідає за:

Як зрозуміти, коли потрібно перемикати передачу

Зазвичай на спідометрі виробники зазначають швидкісний поріг, який дозволяє правильно перемикати передачі. Однак ви можете самостійно орієнтуватися на швидкісні показники (цей принцип використовується і при переході на знижені передачі):

Яку передачу вмикати під час повороту

Для безпечного руху, при вході в поворот автомобіля, слід продовжувати рух на увімкненій передачі. Цього вимагають і правила безпечної експлуатації транспортного засобу. Адже тим самим, якщо у вас виникне непередбачувана ситуація, у водія буде можливість швидкого гальмування.

Дивіться відео - добірка найбільш незвичайних важелів коробок передач:

Більше новин:

Источник материала
Поделиться сюжетом