30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Лампочки замінили й вистачить? Як ефективно економити на освітленні житла
Лампочки замінили й вистачить? Як ефективно економити на освітленні житла

Лампочки замінили й вистачить? Як ефективно економити на освітленні житла

Після подорожчання електроенергії до 4,32 гривні за кВт/год платіжки українців відчутно збільшаться. Однак витрати можна зменшити, змінивши підхід до освітлення квартири чи будинку. Про це йдеться у матеріалі видання "Телеграф".

Енергетики регулярно радять споживачам для економії змінити підхід до використання потужних електроприладів. Однак правильне освітлення у житлі також відіграє важливу роль. Платіжки за світло можуть бути значно меншими.

Електроенергія Фото: скрін youtube

Перше, що потрібно зробити – встановити у всіх кімнатах економні LED-лампи. Вони дорожчі від ламп розжарювання, але споживають у 10 разів менше електроенергії та можуть прослужити значно довше.

Також варто розглянути можливість місцевого освітлення. Тобто у вечірній час за переглядом телевізора не обов'язково включати люстру з трьома лампочками. Комфорт можна забезпечити простим торшером з однією лампочкою або використовувати бічний світильник.

Освітлення за допомогою гірлянди. Фото: скрін youtube

Помітно зменшити суми у платіжках за світло допоможуть нетипові джерела освітлення – гірлянди, світлодіодні лампи чи світильники на акумуляторах. Вони споживають значно менше електрики і на додаток створять неповторну атмосферу.

Звичайно, не варто забувати й про найпростіші правила. Наприклад, вимикати світло в приміщенні, яке не використовується в даний момент або не включати всі три лампочки в люстрі, якщо в цьому нема потреби.

Источник материала
Поделиться сюжетом