1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Він нікого не полишав у біді: в "Укренерго" розповіли про загиблого після удару РФ енергетика Дениса Новікова
Він нікого не полишав у біді: в "Укренерго" розповіли про загиблого після удару РФ енергетика Дениса Новікова

Він нікого не полишав у біді: в "Укренерго" розповіли про загиблого після удару РФ енергетика Дениса Новікова

У лікарні помер енергетик, який був поранений унаслідок ракетного ударувійськ РФ по енергетичному об'єкту на Запоріжжі. Медики оцінювали стан постраждалого як важкий, усі зусилля з його порятунку виявилися марними.

Про смерть чоловіка повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. В "Укренерго" назвали ім'я загиблого, ним виявився Денис Новіков, що працював в енергетичній сфері з 18 років.

"У лікарні помер енергетик, поранений напередодні внаслідок ракетного удару росіян по енергетичному обʼєкту у Запорізькому районі", – написав Федоров.

Сайт міста Запоріжжя 061 уточнив, що унаслідок російського ракетного удару вранці 22 червня по енергетичній структурі регіону поранень зазнали двоє чоловіків. Одному з них 38 років, іншому – 52.

Стан молодшого з двох постраждалих медики оцінювали як важкий: у нього були множинні осколкові поранення всьго тіла.

Старший постраждалий перебував у стані середньої тяжкості з осколковими пораненнями кінцівок.

Тим часом в "Укренерго" назвали ім'я загиблого енергетика. Унаслідок отриманих під час атаки тяжких поранень помер 38-річний Денис Новіков.

"У нас, в "Укренерго", – велике горе. Вчора, 22 червня, російська ракета вбила диспетчера нашої підстанції в південному регіоні. Ще один наш колега дістав поранень. В енергетику Денис Новіков прийшов у 18 років. Наступні 20 років працював на нашій підстанції. "Пройшовши шлях від слюсаря до диспетчера, Денис був професійним енергетиком. Вмів і гайки крутити, і роботою підстанції керувати", – розповідають його колеги. Вони згадують Дениса як спокійну, чуйну, добру людину, яка нікого не полишала в біді", – зазначено у повідомленні компанії.

В "Укренерго" додали, що російська ракета осиротила 9-річного сина Дениса та перетворила на вдову його кохану дружину.

"Компанія надасть всю необхідну підтримку і допомогу. Щирі співчуття рідним, близьким, колегам – всім, хто знав і любив Дениса", – запевнили в "Укренерго".

Загалом, за даними Запорізької ОВА, упродовж доби загарбники 522 рази атакували регіон. Під ударами ворога перебували дев'ять населених пунктів області.

Так, загарбники завдали шість авіаційних ударів по Новомиколаївці, Новоіванівці та Кам'янському, запустили 185 дронів різних модифікацій по Гуляйполю, Левадному, Роботиному, Малій Токмачці, Малинівці та Новоандріївці.

Окрім того, окупанти здійснили 28 обстрілів з РСЗВ по Малій Токмачці, Новоандріївці та Роботиному і 303 обстріли з артилерії по Гуляйполю, Малій Токмачці, Новоандріївці, Роботиному, Левадному та Малинівці.

"Надійшло 5 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури", – додав Федоров.

Нагадаємо, 21 червня стало відомо, що через російський обстріл ТЕС на Донеччині також загинув енергетик.36-річного машиніста Костянтина Гусака госпіталізували одразу після атаки 20 червня з тяжкими пораненнями.

Врятувати молодого енергетика медикам не вдалося.

У загиблого залишилися батьки та старший брат.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом