Наслідки вам не сподобаються: "Газмережі" нагадали правило, яке не можна порушувати
Наслідки вам не сподобаються: "Газмережі" нагадали правило, яке не можна порушувати

Наслідки вам не сподобаються: "Газмережі" нагадали правило, яке не можна порушувати

Побутовим споживачам нагадали елементарне правило, нехтування яким може призвести до вкрай негативних наслідків. Відповідне повідомлення опубліковано на facebook-сторінці компанії "Газмережі".

Газовики закликають українців не забувати перекривати газові крани перед виходом із дому. Особливо цього правила слід дотримуватись, якщо залишаєте житло на тривалий час.

Газові прилади. Фото: скрін youtube

Фахівці наголошують, що такий простий превентивний захід може захистити від серйозних наслідків. Зокрема, від втрати майна внаслідок можливого витоку газу.

Переконатись, чи перекритий газ у будинку просто. Якщо ручка крана в горизонтальному положенні, подача газу не здійснюється.

"Наголошуємо: якщо ручка крану знаходиться у вертикальному положенні – газ увімкнений. Щоб перекрити подачу газу, поверніть кран у горизонтальне положення, перпендикулярно до труби", - йдеться в повідомленні.

Споживання газу. Фото: скрін youtube

До речі, експерти рекомендують побутовим споживачам встановлювати вдома сигналізатори газу. Ці прилади подають сигнал у разі витоку газу, а сучасні моделі здатні навіть автоматично викликати аварійну службу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чому у сусідів платіжки менше: газовики пояснили, як нараховується плата за доставку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, починайте збирати документи: клієнтів "Газмереж" попередили про обов'язкову процедуру.

Источник материала
Поделиться сюжетом