В якому напрямку дозволено рух водію: швидкий тест на знання ПДР
В якому напрямку дозволено рух водію: швидкий тест на знання ПДР

В якому напрямку дозволено рух водію: швидкий тест на знання ПДР

Часом прочитати всі знаки та сигнали світлофора, які комбінуються, буває досить непросто. Потрібно застосовувати всі свої знання ПДР, щоби розібратись у поточній ситуації.

Задачу саме такого типу опублікував TikTok-блог "А ти знаєш ПДР?". Все, що потрібно зробити, це визначити, в якому напрямку чи напрямках може рухатись зображений на картинці червоний автомобіль. Подивіться початок відео, поставте його на паузу і спробуйте дати відповідь.

Отже, ми бачимо на зображенні перехрестя. На ньому стоять два авто: червоне у лівій смузі та зелене у правій. Спробуйте відповісти, куди за заданих умов може рухатись далі червоне авто – прямо (3), ліворуч (2), розвернутись на 180 градусів (1)? Чи, може, у водія є декілька варіантів подальшого руху?

Щоби дати правильну відповідь, потрібно детально проаналізувати обстановку на дорозі. Перед самим червоним авто можна побачити знак 3.24 "Розворот заборонено". Отже, перший варіант відповіді тут точно неправильний.

Поруч із ним висить знак 5.16, який задає напрямки руху по смугах. Згідно з ним із лівої смуги можна продовжити рух прямо або повернути ліворуч. Але у момент, який зафіксований на зображенні, горить червоне світло світлофора, яке забороняє рух у всіх напрямках. При цьому ми бачимо і додаткову секцію. На ній горить зелена стрілка ліворуч. Вона дозволяє відповідний поворот.

Таким чином, правильним варіантом відповіді буде 2. Водій червоного автомобіля у зображеній ситуації має право повернути ліворуч.

Раніше OBOZ.UA публікував задачу зі знання правил поводження на крутому повороті.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом