30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Росії зганьбилися з "альтернативною Олімпіадою", яка виявилася "убогим видовищем" і "окозамилюванням"
У Росії зганьбилися з "альтернативною Олімпіадою", яка виявилася "убогим видовищем" і "окозамилюванням"

У Росії зганьбилися з "альтернативною Олімпіадою", яка виявилася "убогим видовищем" і "окозамилюванням"

Колишній міністр спорту Росії Олег Матицин заявив, що Ігри БРІКС вийшли успішними. змагання, які місцеві пропагандисти пафосно називають "альтернативною Олімпіадою", відбулися у Казані з 12 по 23 червня.

За словами екс-чиновника, результат навіть перевершив очікування, тому що цей проект за дорученням Путіна "готувався зовсім невеликий період". Спочатку було завдання забезпечити участь для спортсменів із країн БРІКС, але потім було прийнято відкритий формат.

"Ми були налаштовані запросити максимальну кількість країн, хоча розуміли, що рік олімпійський. Наша збірна отримала можливість боротися з конкурентами з інших країн. У результаті ми бачимо, що приїхало майже 90 країн. Вийшла атмосфера мультиспортивного заходу, це створює особливі відчуття, енергетику. Ми пишаємося проектом і вже думаємо, як його позиціонувати надалі, створюючи додаткову платформу для багатополярного світу, – сказав Матицин в ефірі "Матч ТБ".

Такий пасаж екс-міністра викликав справжню істерику у російських уболівальників. Фанати звинувачують Матицина у брехні, а самі ігри вважають ганьбою.

"Як житель країни, не бачив жодної трансляції і навіть не хотів дивитися. А тут він про цілий світ загнув", "Хто тут правильно назвав: Ігри ПШІКС. Усі всі побачили", "Очковтирательство. Розпил. Ізоляція", "О так , це шоу вляпалося в історію - половиною фейкових прапорів та змаганнями з одним учасником", "Люди з усього світу змогли побачити наші легендарні потьомкінські села", "Позорище на весь білий світ!" , - Не стримуються коментатори.

Деякі користувачі не полінувалися зайти на офіційний сайт ігор, де виявилося, що у складі багатьох країн, які були заявлені як "учасники", насправді змагалися 0 атлетів.

Зазначимо, що литовський борець Андрюс Мажейка виграв Ігри БРІКС, при цьому навіть не перебуваючи у вирішальній сутичці. Сам фінал у дисципліні "Кореш" (боротьба на поясах) пройшов без жодного учасника.

А 17 червня російський синхроніст переміг на Іграх БРІКС, будучи єдиним на турнірі.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Чи не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом