30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Мобілізація без відвідування ТЦК: у "Резерв+" запустять онлайн-рекрутинг, що це змінить
Мобілізація без відвідування ТЦК: у "Резерв+" запустять онлайн-рекрутинг, що це змінить

Мобілізація без відвідування ТЦК: у "Резерв+" запустять онлайн-рекрутинг, що це змінить

У Міноборони планують повністю автоматизувати процеси завдяки системі "Доброволець", щоб українцям було легше влаштуватися на відповідну посаду в армію.

У мобільний додаток для військовозобов'язаних "Резерв+" планують додати функцію онлайн-ректрутингу за допомогою системи "Доброволець", якою зараз користуються рекрутингові центри. Керівник управління інформаційних технологій Міністерства оборони Олег Берестовий в інтерв'ю порталу DOU розповів, як це працюватиме і чим допоможе українцям.

Йдеться про повну автоматизацію всього циклу рекрутингу. За словами Олега Берестового, у майбутній версії "Резерв+" українці зможуть подати резюме й отримати на нього відповідь із запрошенням на дзвінок або в центр рекрутингу. Застосунок також повідомить кандидатам, чи пройшли вони далі і які подальші кроки.

У Міноборони наголосили, що для запуску рекрутингу через "Резерв+" недостатньо вдосконалити сам додаток. Щоб функція ефективно працювала, потрібно ухвалити відповідну нормативно-правову базу і взаємодіяти з Генеральним штабом ЗСУ.

Важливо ТЦК розформують? Як Міноборони шукає новобранців онлайн і до чого це призведе

Олег Берестовий також не виключає, що в застосунку "Резерв+" можна буде побачити, чи є підрозділ пріоритетним. Йдеться про підрозділи, з яких людину не можуть перевести на жодному рівні.

"Це хороший кейс. Я думаю, що ми це передбачимо", — зазначив представник Міноборони.

Нагадаємо, в інтерв'ю від 22 червня заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко заявила, що в Україні створять повністю електронний ТЦК і СП. Взаємодія особи з органами в більшості випадків відбуватиметься за допомогою смартфона.

Раніше, 23 травня, Катерина Черногоренко анонсувала низку нових функцій у "Резерв+", зокрема онлайн-рекрутинг, QR-код, онлайн-запис на верифікацію даних, а також можливість завантажити дані собі на смартфон у PDF форматі.

Теги по теме
война Армия
Источник материала
Поделиться сюжетом