1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Z-блогери накинулися на міноборони Росії через вибухи в Криму, але є нюанс – ISW
Z-блогери накинулися на міноборони Росії через вибухи в Криму, але є нюанс – ISW

Z-блогери накинулися на міноборони Росії через вибухи в Криму, але є нюанс – ISW

Міністерство оборони Росії звинуватило українські сили в ударі нібито ракетами ATACMS малої дальності по тимчасово окупованому Севастополю 23 червня. Але в самій країні-агресорі замість звичайних випадів у бік України почали критикувати своїх же.

Російські блогери спрямували хейт на оборонне відомство і "владу" захопленого півострова за нездатність запобігти ураженню й "захистити російське цивільне населення". На це вказали аналітики Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

Вони наголосили, як пропагандисти критикували окупантів за невикористання сирен повітряної тривоги для сповіщення населення Криму про необхідність пошуку укриття.

Декілька "військкорів" критикували російські війська за те, що ті не виявили і не знищили всі ракети до того, як вони наблизилися до Севастополя, і за те, що не побудували укріплені укриття в пішій доступності від пляжу. Вони порівнювали відсутність укриттів на узбережжі півострова із зусиллями Москви щодо будівництва "бункерів" у Бєлгородській області РФ неподалік міжнародного кордону з Україною.

Відомо, що загарбники розміщують військову техніку в цивільних районах Криму від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Кремль безвідповідально заохочував російський туризм на окупованому півострові під час війни, а сам використовував його як тиловий плацдарм армії РФ.

Тому в ISW припустили, що російські військові, ймовірно, навмисно розміщують законні воєнні цілі поблизу цивільних районів Криму, намагаючись стримати українські удари.

Так само росіяни використовують захоплені Запорізьку атомну електростанцію та школи у тимчасово окупованих районах України для захисту своєї військової техніки.

"Росія порушує власні положення щодо застосування міжнародного гуманітарного права, в якому йдеться, що "військове командування має уникати розміщення військових цілей у густонаселених районах або поблизу них", – зазначили аналітики.

Як повідомляв OBOZ.UA, жителі Росії, які збиралися незаконним способом їхати відпочивати в тимчасово захоплений Крим, почали скасовувати путівки. Росіяни злякалися після вибухів у Севастополі 23 червня, коли ППО окупантів збила ракету прямо над пляжем.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом