1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Колишнього топ-менеджера медіаструктур Пригожина кинули за ґрати: у чому його звинувачують
Колишнього топ-менеджера медіаструктур Пригожина кинули за ґрати: у чому його звинувачують

Колишнього топ-менеджера медіаструктур Пригожина кинули за ґрати: у чому його звинувачують

Колишний топ-менеджер медіаструктур Євгена Пригожина Ілля Горбунов заарештован у Росії та знаходиться у СІЗО за підозрою у вимаганні. Зокрема, його підозрюють у здирництві з метою отримання майна в особливо великому розмірі. 

Про це повідомив райсуд росіського Санкт-Петербурга. Що цікаво – у суді назвали потерпілу сторону, це голова правління Фонду розвитку нових медіа. Цю структуру також пов'язують з Пригожиним. 

Наразі головою правління Фонду розвитку нових медіа є Олександр Малькевич, який раніше очолював проєкт медіахолдинга Пригожина USA Really. У складі холдінга Малькевич разом з Горбуновим "працювали" на так званій "фабриці тролей" володаря ЧВК "Вагнер".

За версією слідства, Горбунов начебто погрожував Малькевичу "поширенням відомостей, які ганьблять останнього або його близьких, або інших відомостей, здатних завдати істотної шкоди правам або його законним інтересам".

Затримали Горбунова два дні потому, тобто 23 червня – у річницю заколоту Євгена Пригожина. Під час "ходи Пригожина на Москву" саме Горбунов відповідав за висвітлення цих подій в медіаресурсах Пригожина.

Оскільки Малькевич зараз балотується до петербурзького парламенту від правлячої в РФ партії, Горбунов міг шантажувати колишнього співпрацівника, вважають у російському відділені ВВС.

Нагадаємо, як рік тому володар ПВК "Вагнер" Євген Пригожин оголосив, що він та його найманці починають "марш справедливості" на Москву для усунення російського військового керівництва. Того ж вечора бунт закінчився.

Як повідомляв OBOZ.UA, представників "Вагнера" після повернення з війни не беруть на роботу в силові структури, на підприємства ВПК і навіть у ресторани. Тому вони влаштовуються таксистами та будівельниками. Або займаються тим, чим займались у Пригожина

Так, у Краснодарському краї Росії вагнерівець напав на дитину з ножем.  Його затримали російські правоохоронці.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны