30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Netflix вийшов фільм, який розібʼє вам серце: чому варто подивитися "Після сонця" із Полом Мескалем
На Netflix вийшов фільм, який розібʼє вам серце: чому варто подивитися "Після сонця" із Полом Мескалем

На Netflix вийшов фільм, який розібʼє вам серце: чому варто подивитися "Після сонця" із Полом Мескалем

Номінант на "Оскар-2023" та переможець Каннського кінофестивалю у 2022 році фільм "Після сонця" (Aftersun) нарешті можна переглянути на Netflix. У кінострічці ірландських актор Пол Мескаль грає роль турботливого, але напрочуд капризного і сумного батька Калума, у той час, як його донька Софі, якою стала 13-річна актриса-початківець Френкі Каріо, дізнається про усю "красу" дорослішання.

"Після сонця" є дебютним фільмом режисерки Шарлотти Веллс, і вже здобув численні позитивні відгуки по всьому світу. На Rotten Tomatoes індекс схвалення кінокритиками становить 96%, що вказує на неймовірно гарно зняту картину. Фільм переносить глядачів у світ спогадів Софі, розкриваючи тему втрат та любові через історію власного батька та її на початку підліткового віку.

Пол Мескаль у фільмі виконує роль молодого батька, який покинув родину, але згодом намагається збудувати міцні стосунки зі своєю донькою, запросивши її провести відпустку лише вдвох. Вони вирушили на море до Туреччини. Вже через 20 років вона згадує певні фрагменти того періоду свого життя і намагається зрозуміти їхню справжню цінність.

Вже у дорослому віці вона, переглядаючи відеозаписи з відпочинку, розуміє, що її "смутний" батько насправді мав депресію, але нікому про це не говорив протягом багатьох років. Сюжет "Після сонця" високо оцінили через те, що він зачіпає власні почуття глядачів і змушує переосмислити свої спогади та стосунки з близькими людьми.

Як повідомляє Digital Spy, "Після сонця" мав величезне значення для режисерки Шарлотти Веллс. І не лише тим, що кінокартина дебютна, а й тим, що стала її власним переосмисленням дитинства та побудована на основі спогадів з минулого. За найкращий дебют Веллс отримала нагороду BAFTA 2023.

Усього "Після сонця" було номіновано у 65 кінопреміях по всьому світу. Перемогу фільм здобув у 62-х, серед яких Каннський кінофестиваль 2022 року, BAFTA 2023 та Gotham Awards 2022.

Раніше OBOZ.UA писав, що критики назвали "Довгоногі" найочікуванішим фільмом жахів у 2024 році. Його прем'єра відбудеться у липні 2024 року, але картина вже має 100% на Rotten Tomatoes.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом