1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На саміті НАТО у Вашингтоні першочерговим завданням буде посилення підтримки України, – Столтенберг
На саміті НАТО у Вашингтоні першочерговим завданням буде посилення підтримки України, – Столтенберг

На саміті НАТО у Вашингтоні першочерговим завданням буде посилення підтримки України, – Столтенберг

Лідери країн Північноатлантичного Альянсу на саміті у Вашингтоні мають підтримати довгострокове фінансування допомоги Україні у війні із країною-агресором Росією. Саміт заплановано на 9-11 липня.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу після переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном у понеділок, 24 червня. Заяву генсека блоку процитувало видання El Mundo.

"На вашингтонському саміті нашим найактуальнішим завданням буде посилення підтримки України", – заявив Столтенберг.

Чиновник нагадав, що "деякі недавні паузи" у допомозі для України призвели до наслідків на полі бою. Тому Україні "потрібно надати передбачуваність та підзвітність".

"Сподіваюся, що союзники домовляться про координацію підготовки українських військ, а також про довгострокові фінансові зобов'язання", – додав Столтенберг.

Раніше генсек НАТО сказав, що під час саміту у Вашингтоні Україна не почує конкретних дат коли зможе стати членом Північноатлантичного альянсу. Водночас очікується "чітке повідомлення про перспективи членства" Києва у блоці.

Наразі тривають обговорення формулювання цього повідомлення між країнами-членами.

Саміт Північноатлантичного альянсу, який заплановано на 9-11 липня у Вашингтоні, буде присвячено консолідації зусиль союзників щодо забезпечення довгострокового успіху України. Підтримка партнерів уже допомогла стабілізувати лінію фронту, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Як повідомляв OBOZ.UA, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пояснив, що підтримку України країнами Альянсу слід розглядати не як благодійність з їхнього боку, а як питання спільної безпеки. Чим більше цієї допомоги буде, тим швидше закінчиться війна, яку розв'язала Росія.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом