1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Поранення на фронті: чи можуть захисники розраховувати на виплату
Поранення на фронті: чи можуть захисники розраховувати на виплату

Поранення на фронті: чи можуть захисники розраховувати на виплату

Виплати українським захисникам, які отримали поранення, передбачені на період лікування у лікарняних закладах або відпустці для лікування. Ці виплати включають основне грошове забезпечення та додаткову винагороду у 100 тисяч гривень для тяжкопоранених, починаючи з моменту отримання поранення.

Про це повідомила пресслужба Департаменту соціального забезпечення Міноборони України. Відповідно до законодавства, військовослужбовцям виплачується грошове забезпечення за останніми займаними посадами за період звільнення від виконання службових обов’язків у зв’язку з хворобою та перебуванням на лікуванні в лікарняних закладах або у відпустці для лікування.

Однак ця компенсація може надаватися не більше чотирьох місяців з моменту вибуття з військової частини. Після чотирьох місяців безперервного перебування на лікуванні грошове забезпечення виплачується на підставі висновку лікарняного закладу та рішення командира військової частини.

Окрім основного грошового забезпечення, пораненим військовослужбовцям, які перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров'я, включаючи закордонні, або перебувають у відпустці для лікування після тяжкого поранення, виплачується додаткова винагорода у розмірі 100 тисяч гривень. Ця виплата починається з дня отримання поранення, включаючи час переміщення до лікарняного закладу.

Виплата належного грошового забезпечення, включаючи додаткову винагороду, здійснюється військовою частиною. Військовослужбовці повинні надати відповідні документи, зокрема висновок медичного закладу та рішення командира військової частини, щоб отримати виплати.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, під час початкового навчання мобілізовані громадяни України отримують мінімальну заробітну плату у розмірі 20 тисяч гривень. Після завершення навчання та направлення до місця виконання завдань зарплата військовослужбовців зростає і може досягати від 20 до 120 тисяч гривень на місяць залежно від виконуваних обов'язків та місця служби.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом