1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Восени відключення світла стануть рідшими: за яких умов
Восени відключення світла стануть рідшими: за яких умов

Восени відключення світла стануть рідшими: за яких умов

Восени ситуація з енергосистемою України може покращитися, якщо не буде нових обстрілів і електростанції завершать технічне обслуговування вчасно. Відновлення та запуск запланованих потужностей допоможе зменшити частоту відключень світла.

Про це в ефірі телемарафону розповіла заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук. Очікується, що в разі відновлення та запуску запланованих потужностей відключення світла будуть рідшими.

На даний момент ситуація з енергосистемою в Україні залишається важкою. Багато електростанцій проходять технічне обслуговування, відновлення та ремонт, що необхідно завершити в літній період. Це зумовлено пошкодженнями, які виникли внаслідок обстрілів та зношеністю обладнання.

Світлана Гринчук пояснила, що восени ситуація може значно покращитися за умови відсутності нових пошкоджень. "Якщо ми не матимемо додаткових пошкоджень, якщо нам вдасться відновити і запустити в роботу ті потужності, які заплановані, то ситуація з відключеннями має бути кращою, ніж зараз", – зазначила заступниця міністра.

Вона також пояснила, чому останнім часом зріс дефіцит електроенергії і почали частіше вимикати світло. Під час останньої атаки 22 червня ворог атакував об'єкти оператора системи передачі електроенергії, що значно ускладнило ситуацію.

Однак, найближчі кілька тижнів ситуація в українській енергосистемі буде набагато важчою, ніж зараз, про це в ефірі "Суспільного" повідомляв голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький. За його словами, дещо більше будуть застосовуватися графіки відключень світла з 11:00 до 23:00, аніж у решту часу доби. 

"Це пов'язано з особливостями ремонту на енергоблоках атомних електростанцій. Тому треба готуватися до того, що десь місяць-півтора графіки будуть з нами, будуть присутні в нашому житті. І вони можуть бути, особливо у вечірні години, у години пікового споживання, скажімо так – досить суттєвими", – зазначив Кудрицький.

Також голова правління НЕК "Укренерго" додав, що на тривалість відключень глобально впливають три фактори: "Це ремонти атомних електростанцій, які традиційно проводяться влітку. Це величини імпорту. І це погода, яка впливає на споживання".

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, найближчі 6-8 тижнів українці можутьзіткнутися з частими відключеннями світла у "сірих зонах" через дефіцит електроенергії та зростання споживання. У "білих зонах" світло повинно бути постійно, але у разі відсутності необхідно заповнити заявку на сайті мереж.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом