"Ви можете спокійно митися в Дніпрі...": юрист розповіла про кумедні виправдання боржників
"Ви можете спокійно митися в Дніпрі...": юрист розповіла про кумедні виправдання боржників

"Ви можете спокійно митися в Дніпрі...": юрист розповіла про кумедні виправдання боржників

Юлія Зелтінш виграє майже всі справи, пов'язані з боргами за водопостачання. Вона працює юрисконсультом у КП "Черкасиводоканал" з 2017 року і чудово справляється зі своїм завданням – переконувати боржників платити за рахунками та не доводити справу до суду.

Юлія допомагає людям розібратися в законодавстві, пояснює, як можна погасити борг частинами та чим загрожує невиконання судових рішень:

"Бують ситуації – до засідання люди категоричні, агресивні, не хочуть платити, а коли їм все докладно пояснюєш, розкладаєш по поличках всі тонкощі, вони відразу стають спокійними і вже починають розуміти, за що платити і яким чином їм це краще зробити", – розповідає дівчина.

Київводоканал, фото з вільних джерел

Якщо людина ігнорує прохання та попередження, справа передається юристам підприємства. Вони виграють суди та передають справу до виконавчої служби, яка накладає арешти на майно та рахунки боржника. Тож, радить Юлія, краще не доводити до цього.

Іноді аргументи боржників бувають кумедними.

"Одна людина нам дві години розповідала в суді, що вода безкоштовна. Мовляв, це власність народу і брати за неї кошти – незаконно. Ми тоді пояснили: "Так, вода – це справді власність народу, і ви можете спокійно митися у Дніпрі, носити її відром, але якщо хочете, щоб вона текла у вас із крана чиста, безпечна та на 9-му поверсі – це вже послуга. Тому що воду потрібно очистити, транспортувати до будинку, а ще труби, якими вода тече – час від часу вимагають ремонту". Після детальних аргументів чоловік швидко заспокоївся і погодився сплатити борг", – додала Юлія.

Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить відразу на 90%

Крім того, Знай.ua повідомляв, чому митися в тазиках стало нормою, а "два тижні" без води зазвичай тривають довше

Источник материала
Поделиться сюжетом