1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Мобілізація без досвіду: що чекає новобранців, які ніколи не служили в армії
Мобілізація без досвіду: що чекає новобранців, які ніколи не служили в армії

Мобілізація без досвіду: що чекає новобранців, які ніколи не служили в армії

У липні мобілізація в Україні продовжиться, і чоловіки, які не проходили строкову службу, можуть бути призвані до ЗСУ. Такі новобранці обов'язково проходять військову підготовку, перш ніж долучитися до бойових дій.

Мобілізації підлягають чоловіки віком від 18 до 60 років, за винятками, передбаченими законодавством. Юрист Данило Гончаренко пояснює, що непроходження строкової служби не є причиною для звільнення від призову. Це означає, що навіть ті, хто ніколи не був на строковій службі, можуть бути мобілізовані.

Військовослужбовці ТЦК. Фото: скрін youtube

Чоловіки, які не проходили строкову службу, формують так званий громадський резерв. Вони можуть бути залучені для комплектування і поповнення рядів військових ЗСУ, Нацгвардії та інших військових формувань. Єдина умова для їхнього призову — придатність до служби за висновком військово-лікарської комісії (ВЛК).

Перед відправленням до частини громадяни, які не мають попередньої військової підготовки, повинні пройти навчання. Мета цієї підготовки — надати новобранцям необхідні навички володіння зброєю, тактичної підготовки та засвоєння основ військової справи. За словами Данила Гончаренка, це навчання проводиться у спеціальних навчальних центрах або на полігонах.

Новобранці без попередньої військової підготовки не можуть одразу бути відправлені на передову. Вони повинні пройти інтенсивне навчання, щоб набути необхідних знань і навичок, які дозволять їм ефективно виконувати свої обов'язки в умовах бойових дій. Цей процес навчання є критично важливим для забезпечення безпеки новобранців і підвищення їхньої бойової ефективності.

Раніше ми розповідали, що За чоловіків візьмуться спецкомісії: кого перевірять відразу

Також, ТЦК стануть "невидимками" для ухилянтів: про які повноваження говорять

Источник материала
Поделиться сюжетом