30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Не всі у липні отримають пенсії: у чому причина
Не всі у липні отримають пенсії: у чому причина

Не всі у липні отримають пенсії: у чому причина

У липні пенсіонери, які до 31 березня не здійснили фізичну ідентифікацію, не отримають виплату пенсії. Ця обов'язкова процедура була введена для забезпечення відповідності отримувачів пенсійним виплатам, тобто перевірки, чи дійсно кошти отримує та особа, яка до них має право.

Ідентифікація мала на меті запобігти можливій недобросовісній або помилковій виплаті коштів. Якщо пенсіонер не встиг пройти ідентифікацію до 31 березня, його пенсійні виплати будуть призупинені.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Однак він може знову звернутися за отриманням пенсій в будь-який час протягом липня, якщо успішно пройде процедуру ідентифікації. Це означає, що він має можливість відновити свої виплати, забезпечивши необхідні документи чи пройшовши ідентифікацію особисто в одному з відділень ПФ, у офісах АТ "Ощадбанк", через відеоконференцію, у дипломатичних установах України за кордоном або через особистий кабінет на вебпорталі ПФ.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Після успішної ідентифікації пенсіонеру будуть виплачені всі заборговані пенсійні виплати за місяці, протягом яких вони були призупинені через невиконання ідентифікації.

Такий підхід сприяє забезпеченню правильності та законності пенсійних виплат, зменшуючи ризик помилкових виплат та зловживань системою соціального забезпечення.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що пенсіонери залишаться без надбавок: кому не світять додаткові виплати

Вам буде цікаво дізнатися грошей на комуналку знадобиться більше: яка платіжка подорожчає з 1 липня

Источник материала
Поделиться сюжетом