1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Окупанти грабують ЗАЕС: мародерити допомагає новий "начальник" з Москви
Окупанти грабують ЗАЕС: мародерити допомагає новий "начальник" з Москви

Окупанти грабують ЗАЕС: мародерити допомагає новий "начальник" з Москви

Російські військові вивозять з захопленої Запорізької атомної електростанції незадіяне обладнання. Їм в цьому допомагає призначений окупантами "заступник директора" ЗАЕС Едуард Атакіщєв.

Про це повідомили у Центрі національного спротиву (ЦНС), посилаючись на інформацію місцевих жителів. Атакіщєва відрядили з Ростова-на-Дону саме для того, аби він підписав фіктивні угоди про передання незатребуваного майна станції на потреби окупантів і їхнє розміщення на території ЗАЕС.

Водночас у Енергодарі він майже не з’являється, переважно перебуваючи в Москві. Коли він приїжджає у місто, то постійно пересувається в оточенні військових.

"Вся діяльність Атакіщєва підпорядкована національному центру управління "оборони" РФ. Це є черговим свідченням того, що росіяни планомірно перетворили ЗАЕС на військовий об’єкт", – зазначили у ЦНС.

Слід зазначити, що таким чином росіяни продовжили практику грабунку українських інфраструктурних, енергетичних, транспортних та сільськогосподарських об'єктів на тимчасово окупованій території України. Раніше під час окупації Херсону вони вивозили техніку ДСНС, а також цінності з музеїв та медичне обладнання з лікарень.

Крім того, під час деокупації військами Збройних сил України захопленої території Запорізької області ворог масово також вивозив обладнання з лікарень та документацію. Разом з ними тікали і деякі колаборанти з місцевого населення.

Також OBOZ.UA повідомляв, що окупанти дісталися і майна українців, що виїхали з окупації, загинули в результаті бойових дій або навіть критикували окупаційну владу чи Росію. Вони вирішили "націоналізувати" понад 13 тисяч "безхазяйних" квартир, приватних будинків, комерційних приміщень та недобудованих будівель.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом