1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Від багато чого доведеться відмовитись: грошей більше не вистачить
Від багато чого доведеться відмовитись: грошей більше не вистачить

Від багато чого доведеться відмовитись: грошей більше не вистачить

Інфляція продовжує зростати, і це впливає на рівень життя багатьох сімей. Вже зараз зрозуміло, що в найближчі п'ять років середній клас може втратити можливість користуватися деякими важливими послугами. Розповідаємо, від чого саме доведеться відмовитись.

Утримання автомобіля

Вартість утримання та ремонту автомобілів різко зростає. Це пов'язано зі збільшенням цін на запчастини та послуги автомеханіків. Наприклад, в США у 2022 році вартість запчастин зросла на 10-17%. Через це, для багатьох сімей середнього класу навіть базові послуги, як заміна шин або ремонт трансмісії, можуть стати недоступними.

автомобілі

Послуги домашніх помічників

Послуги з прибирання будинку стають все дорожчими. Хоча ці послуги і не є життєво необхідними, вони дуже зручні. Проте, зростання попиту та вартості робить їх недоступними для багатьох сімей середнього класу.

Ремонт житла

Вартість найму ремонтників та різноробочих також збільшується. Це спричинено дефіцитом кваліфікованих робітників та зростанням вартості матеріалів. Ремонт будинку, такий як заміна кранів або ремонт побутової техніки, стає дорогим задоволенням. Більш масштабні роботи, як заміна даху, можуть стати зовсім недоступними.

Охорона здоров'я

Зростання витрат на охорону здоров'я стає серйозною проблемою. Старіння населення, розвиток медичних технологій та непрозорість цін у медичній галузі призводять до того, що багато сімей середнього класу можуть бути змушені відмовитися від деяких медичних послуг. Придбання дорогих ліків або проведення планових процедур може виявитися фінансово непосильним.

Пацієнт у лікарні / фото: depositphotos

Догляд за дітьми

Послуги догляду за дітьми також дорожчають. Це життєво необхідні послуги для працюючих батьків, але їх вартість стрімко зростає. Підвищення мінімальної заробітної плати для вихователів, жорсткі регуляції та дефіцит кваліфікованих працівників роблять ці послуги недоступними для багатьох сімей середнього класу. Для сімей з кількома дітьми ці витрати можуть стати катастрофічними.

Також, Кінець скоро? Ліванська провидиця, що передбачила COVID-19, дала прогноз щодо війни в Україні

Источник материала
Поделиться сюжетом