1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Від творців Bugatti: у Хорватії розробили безпілотне таксі
Від творців Bugatti: у Хорватії розробили безпілотне таксі

Від творців Bugatti: у Хорватії розробили безпілотне таксі

Безпілотне таксі Verne від Rimac почнуть експлуатувати з 2026 року. Двомісне авто вирізняється оригінальним дизайном і не має керма та педалей.

Хорватська компанія Rimac, відома своїми електричними суперкарами та участю в розробці нового Bugatti Tourbillion, відкрила для себе новий напрямок діяльності. У Загребі вона презентувала новий бренд Verne (названий на честь Жуля Верна), який випускатиме безпілотні електричні таксі. Про це повідомляє видання Autocar.

Двері таксі зсуваються
Фото: Rimac

Представили і першу модель безпілотного таксі — компактний двомісний хетчбек зі зсувними дверима та великою площею скління. Розробники пояснили, що за статистикою, більшість таксі в Європі перевозять 1-2 пасажирів.

У салоні Rimac Verne немає ані керма, ані педалей, а на лобовому склі не встановили двірники. Електромобіль повністю автономний — автопілот для нього розробляє компанія Mobileye з Ізраїлю.

У салоні встановлено 43-дюймовий дисплей
Фото: Rimac

Салон оздоблений антивандальними матеріалами, а в даху є кругла панорамна секція. Крісла можна розкласти і мандрувати напівлежачи.

На передній панелі встановлено величезний 43-дюймовий дисплей, також є акустика з 17 динаміками. Керувати маршрутом чи фугкціями мультимедіа можна через спеціальний тачскрін або ж за допомогою мобільного додатка.

Сидіння можна розкласти
Фото: Rimac

Перші безпілотні таксі Rimac Verne почнуть курсувати у Загребі з 2026 року, а через рік вони з'являться у Великій Британії та Німеччині. Загалом закупку електрокарів Verne вже підтвердили 11 міст Європи та Близького Сходу, ще 30 — розглядають таку можливість.

До речі, нещодавно велике безпілотне таксі презентували в Китаї.

Також Фокус розповідав, що Bugatti відродить знамениту модель.

Источник материала
Поделиться сюжетом