1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чому не можна просити в борг 26 червня і якою водою потрібно вмитися жінкам: заборони та обряди на Давида
Чому не можна просити в борг 26 червня і якою водою потрібно вмитися жінкам: заборони та обряди на Давида

Чому не можна просити в борг 26 червня і якою водою потрібно вмитися жінкам: заборони та обряди на Давида

Віруючі православної церкви в цей день вшановують пам'ять святого Давида Солунського (Фессалонікійського), пустельника.

У народі його прозвали Суничником на честь звичаю збирати цього дня дозрілу суницю. Інші назви свята: "День Давида", "Медозбір", "Ягідниця", "Тихвінська". Також віруючі згадують преподобного Іоанна, єпископа Готфського, родом із Криму, а ще шанують чудотворну Тихвінську ікону Божої Матері.

Збирати суницю не так легко, але вона дуже корисна, ароматна та смачна. Її треба постаратися з'їсти якнайбільше, особливо більше давати дітям. Жінкам до цього дня не можна було їсти ягоди, бо було повір'я, що тоді їхні діти вмиратимуть у дитинстві. Тому дуже раділи суниці. Першу зірвану ягідку потрібно взяти до рук і загадати її бажання. Воно має здійснитися, якщо її одразу ж з'їсти та перехреститися.

Можна збирати не лише ягоди, а й листя суниці. Вони також можуть принести користь. Їх можна висушити і додати до трав'яних настроїв. Вважається, що це допоможе відновити сили, зміцнить імунітет та покращить ваше самопочуття. Якщо хочете зайняти грошей, то просто зірвіть сьогодні листочок суниці і покладіть його в ліву кишеню. Тоді вам точно не відмовлять.

Взагалі суниця – це символ благополуччя, у ній поєднуються дух землі та ніжність сонця. Тому ще сьогодні треба приготувати млинці із суничною начинкою. Їх треба з'їсти всією родиною. Тоді весь рік у будинку буде порозуміння та достаток.

Дівчатам, щоб бути красивими, потрібно сьогодні вмитися росою з суниці, потім зібрати її в ємність і зробити пару ковтків. Така вода подарує не тільки привабливість, а й красномовство, яке допоможе закохати в себе будь-кого. Вагітним можна носити із собою суничні листочки, щоб пологи легше пройшли, а дитина була здоровою. Якщо ви поранилися сьогодні, прикладіть до рани листя суниці і замотайте білою тканиною, вона незабаром затягнеться.

Суниця, фото з вільних джерел

Що не можна робити 26 червня

26 червня, як і в інший день, церква виступає проти сварок, наклепів, пліток, жадібності, заздрощів, зневіри.

За народними прикметами цього дня не можна просити у позику грошей - не зможете їх повернути і наживете собі ворога, а також краще не вінчатись - шлюб буде коротким.

Раніше ми повідомляли, що настав час молитися: найсильніші слова за Україну, які треба говорити щодня.

Источник материала
Поделиться сюжетом