1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
РФ могла створити ще одну армію, щоб розгорнути її в Україні, — ISW
РФ могла створити ще одну армію, щоб розгорнути її в Україні, — ISW

РФ могла створити ще одну армію, щоб розгорнути її в Україні, — ISW

За словами аналітиків, російська армія зараз проходить масштабні реформи, включно зі створенням нових загальновійськових з'єднань армійського рівня.

Росія могла сформувати ще одну загальновійськову армію для розгортання в Україні. Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті від 25 червня йдеться, що йдеться про 51-шу армію, якій підпорядкували 9-ту мотострілецьку бригаду.

Повідомляється, що представник Оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" Юрій Повх заявив, що окупанти хочуть перекинути на Харківський напрямок 9-ту мотострілецьку бригаду 51 армії.

За його словами, росіяни перекинули на Харківський напрямок підрозділи з Херсонської області та інших ділянок фронту.

Крім того, представник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин також заявив, що війська РФ хочуть перекинути частини 155-ї бригади морської піхоти (Тихоокеанський флот) і "9-ї мотострілецької бригади 51-ї армії" на Харківський напрямок. Це потрібно, щоб компенсувати важкі втрати.

За словами аналітиків, російська армія зараз проходить масштабні реформи, включно зі створенням нових загальновійськових з'єднань армійського рівня. Російські військові перекинули частини 155-ї бригади морської піхоти і 9-ї мотострілецької бригади (1-й армійський корпус так званої "ДНР") із заходу і південного заходу від Донецька на Харківський напрямок.

"Посилання українських джерел на "51-шу армію" можуть слугувати раннім індикатором того, що Росія сформувала ще одну загальновійськову армію для розгортання в Україну", — йдеться у звіті.

Карта боїв на Харківському напрямку
Фото: ISW

Раніше опір "АТЕШ" повідомив, що ЗС РФ спішно перепрофілюють операторів дронів на штурмовиків. Як стверджують українські партизани, через те, що операторів дронів за два тижні хочуть зробити штурмовиками, вони масово пишуть у рух "АТЕШ" і виявляють бажання здатися в український полон.

Також нагадаємо, що ЗС РФ втратили унікальний всюдихід "Пластун-СН". Російська армія втратила два з 14 новітніх всюдиходів, які ЗС РФ отримали восени 2023 року. Машина загорілася після удару ЗСУ, написав військовий оглядач Олександр Коваленко.

Теги по теме
Украина Россия война Вооруженные силы Украины Армия
Источник материала
Поделиться сюжетом