1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росія з самого початку готувала "план Б" щодо Харківщини: Мусієнко пояснив задум ворога
Росія з самого початку готувала "план Б" щодо Харківщини: Мусієнко пояснив задум ворога

Росія з самого початку готувала "план Б" щодо Харківщини: Мусієнко пояснив задум ворога

Країна-агресор Росія, ймовірно, з самого початку готувала так званий "план Б" стосовно Харківщини, який передбачав створення санітарної зони в районі. Такий запасний сценарій РФ готувала на випадок, якщо не вдасться вклинитися глибше в українську лінію оборони та піти в глиб до Харкова.

Про це в ефірі телемарафону заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. Російські пропагандисти за такого сценарію могли б заявити, що відповідна санітарна зона була створена нібито для того, щоб припинити обстріли Білгородської області.

"Здавалося б, безпрограшний варіант пропагандистський. Сказати, що так і було задумано. На Харків ніхто й не йшов. Їх мета була – вузька смуга, яку зараз контролюють. Але якщо ця санітарна зона була для того, щоб припинилися обстріли Білгородської області, то вони не припинилися. По військових об'єктах туди як летіло, так і буде летіти", — заявив Мусієнко.

Експерт також відзначив, що на Харківщині українські захисники продемонстрували ефективні дії, а також Україна відчула підтримку країн Заходу.

"Було чітко окреслено дозволом бити по території Росії, що це такі своєрідні червоні лінії для Путіна. Якби Путін пішов далі, чи якщо він піде далі, якщо спробує перекинути туди сили та розширити наступ, я практично впевнений, що США дозволять нам бити на більш дальню територію. Тому що це так не працює, це були свідомі червоні лінії від наших партнерів", – додав Мусієнко.

Як повідомляв OBOZ.UA, дозвіл українським військовим обмежено бити західною зброєю по Росії дав змогу зменшити терор окупантів у Харкові. Крім того, армія країни-агресора більше не почувається у безпеці за лінією державного кордону. 

Раніше видання Associated Press писало, що наприкінці травня 2024 року 90 тисяч окупантів готувалися до нового наступу на кордоні з Україною. Саме в цей момент США дозволили бити по РФ своєю зброєю. В результаті було знищено цілі колони окупантів, які рухалися у бік кордону з Україною.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом