30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
FAO допоможе українським аграріям зберегти врожай
FAO допоможе українським аграріям зберегти врожай

FAO допоможе українським аграріям зберегти врожай

Виконуючий обов'язки міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький повідомив про те, що потреба у додаткових ємностях для зберігання зерна в прифронтових областях восени 2024 року може сягати 1,4 млн тонн.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO).

В.о. міністра наголосив, що масові обстріли Російською Федерацією призвели до значного дефіциту електроенергії в країні, результатом якого є відключення електропостачання, що негативно впливає на роботу агросектору.

"Відсутність електрики та перебої з її постачанням суттєво ускладнюють роботу агропідприємств. Також, ризики обстрілів в прифронтових областях впливають на можливості збереження врожаю. Потреба у додаткових ємностях для зберіганні в прифронтових областях восени 2024 року може сягати 1,4 млн тонн", - зазначив Висоцький.

Також він додав, що загальна потреба у зернових рукавах у фермерів прифронтових областей на сьогодні складає понад 7 тисяч одиниць.

Представники ФАО - керівник регіональних програм ФАО у Європі та Центральній Азії Раймунд Йеле та голова офісу ФАО в Україні П’єр Вотьє - пообіцяли разом з донорами опрацювати запит на екстрені потреби українських аграріїв.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны