Класика на новий лад: авто з фільму "Назад у майбутнє" повертається на ринок
Класика на новий лад: авто з фільму "Назад у майбутнє" повертається на ринок

Класика на новий лад: авто з фільму "Назад у майбутнє" повертається на ринок

Знамените купе DeLorean DMC-12 оснастили 218-сильним електромотором. Спорткар здатен розігнатися до 100 км/год за 5 с і проїхати понад 240 км без підзарядки.

У Великій Британії презентували електромобіль DeLorean DMC-12. Культове авто з фільму "Назад у майбутнє" будуть перетворювати на електрокар під замовлення і продаватимуть за ціною від 65 000 до 85 000 фунтів стерлінгів ($82 000 – 107 000). Про це повідомляється на сайті компанії Electrogenic.

Спорткар оснастили 218-сильним електромотором

Саме ця фірма і виконала нестандартний тюнінг DeLorean DMC-12. Вона спеціалізується на перетворенні різноманітних класичних автомобілів у електрокари.

Дизайн електромобіля DeLorean не змінився

Купе DeLorean DMC-12 оснастили електромотором на 218 к. с. і 310 Н∙м, а також акумуляторною батареєю ємністю 43 кВт∙год. Воно здатне розігнатися до 100 км/год приблизно за 5 с, а його запас ходу перевищує 240 км.

Важливо В Україні з'явився новітній електромобіль від Geely та Volvo із запасом ходу 870 км (фото)

Елетрична установка збільшила масу DeLorean DMC-12 на 40 кг. Мало того, за бажання власник може зняти її і поставити назад оригінальний бензиновий V6.

Салон авто також залишили автентичним

Це не перший електромобіль DeLorean DMC-12, проте інші подібні проєкти відрізняються тим, що авто осучаснюють — змінюють зовнішність чи додають мультимедійну систему. У Electrogenic не модернізують спорткар, а лише реставрують, тобто його дизайн і салон залишаються майже повністю автентичними. Додали лише селектор вибору режимів їзди та індикатор роботи електричної установки.

Раніше стало відомо, що Ford відроджує знамениту спортивну модель Capri у форматі електрокара.

Також Фокус розповідав, що Bugatti відродить найзнаменитішу модель.

Теги по теме
электромобили
Источник материала
Поделиться сюжетом