1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У ВРУ оцінили кількість знищеного та пошкодженого житла через війну
У ВРУ оцінили кількість знищеного та пошкодженого житла через війну

У ВРУ оцінили кількість знищеного та пошкодженого житла через війну

Внаслідок російської агресії в Україні пошкоджено житлового фонду на 50 мільйонів м², заявила голова комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

"На сьогоднішній день в Україні внаслідок російської агресії налічується 50 мільйонів м² пошкодженого чи зруйнованого житла", - заявила Шуляк.

Вона нагадала про величезні черги на житло, які утворилися ще до повномасштабного вторгнення.

"600 000 людей стояли у різних чергах на житло, після повномасштабного вторгнення ця цифра збільшилася в рази", - зазначила депутатка.

Водночас Шуляк звернула увагу на те, що в Україні діє програма "єОселя", однак вона є недоступною для внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

"Наразі лише 200 осіб скористалися послугою "єОселя", фактично вона є недоступною для внутрішньо переміщених осіб", - повідомила вона.

Шуляк вказала на одну з причин, які зумовлюють цю недоступність.

"Відповідно до цієї програми, житло, яке придбається за кредитні кошти, має бути не старшим за три роки, ВПО розкидані по всіх регіонах нашої держави, не у всіх них є житло, яке б відповідало даному критерію", - підкреслила політикиня.

Вона звернула увагу на дискредитацію військовослужбовців та ветеранів війни щодо надання іпотечної ставки кредиту.

"Для військовослужбовців наразі ставка становить 7%, тоді як для інших категорій 3% - це несправедливо, ми працюємо, щоб це виправити", - додала Шуляк.

Джерело: Укрінформ

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны