1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Літали областями всю ніч: Росія атакувала Україну дронами-камікадзе
Літали областями всю ніч: Росія атакувала Україну дронами-камікадзе

Літали областями всю ніч: Росія атакувала Україну дронами-камікадзе

Повітряна тривога у зв'язку з активністю ворожих БПЛА тривала з 22 вечора практично до 6 ранку. Безпілотники літали над Херсонською, Миколаївською, Дніпропетровською, Кіровоградською, Вінницькою областями.

У ніч на 29 червня російські війська атакували Україну дронами-камікадзе. Про першу групу БПЛА Повітряні сили ЗСУ повідомили ще ввечері 28 червня.

Важливо Удар ракетою по багатоповерхівці в Дніпрі: головні деталі нового злочину ЗС РФ (фото, відео)

Уже о 22:30 вечора стало відомо, що дрони помітили в Херсонській області. Вони рухалися на північ. О 22:55 безпілотники зафіксували в районі Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Пізніше дрони помітили в Миколаївській області, вони летіли в бік Кіровоградської області.

О 23:55 Повітряні сили написали про чотири групи БПЛА, які помітили на кордоні Миколаївської та Кіровоградської областей, а також на сході Миколаївщини, на Херсонщині та у Криворізькому районі Дніпропетровської області.

Повітряна тривога в Україні

О 01:52 ночі БПЛА помітили у Вінницькій області. Крім того, дрони літали Херсонською областю, постійно змінюючи курс.

О 04:23 ночі ЗСУ повідомили про безпілотники в Кіровоградській області.

Повітряна тривога в Україні

Відбій тривоги оголосили тільки о 05:56 ранку.

Зазначимо, що повітряна тривога також була оголошена в інших областях. ЗСУ повідомляли про пуски керованих авіабомб росіянами в бік Харківської області, а також про активність тактичної авіації.

Пізніше в Повітряних силах ЗСУ повідомили, що Росія атакувала Україну 10 дронами-камікадзе. У результаті роботи сил ППО, РЕБ та авіації, всі цілі були успішно знищені.

Нагадаємо, 28 червняЗС РФ завдали ракетного удару по багатоповерхівці в Дніпрі. У дев'ятиповерхівці зруйновано кілька верхніх поверхів. За словами голови Дніпропетровської ОДА Сергія Лисака, є поранені громадяни.

Також у Повітряних силах розповіли, навіщо ЗС РФ запускають "зграї" розвідувальних дронів. Представник командування Ілля Євлаш розповів, що Росія не влаштовує масованих обстрілів, але військові фіксують іншу тенденцію. За його словами, ворог прагне максимально нашкодити українцям перед зимою.

Теги по теме
Украина Россия война
Источник материала
Поделиться сюжетом