Опубліковано новий офіційний портрет короля Великої Британії Чарльза III. Фото
Опубліковано новий офіційний портрет короля Великої Британії Чарльза III. Фото

Опубліковано новий офіційний портрет короля Великої Британії Чарльза III. Фото

На честь Дня збройних сил Великої Британії королівська сімʼя опублікувала новий офіційний портрет короля Чарльза III у військовій формі. Фото було зроблене у Віндзорському палаці та зʼявилося майже одночасно з привітанням королеви-консорта Камілли.

Монарх вбрався в парадну форму з медалями, шпагою та орденами, а біля нього на столику можна побачити головний убір. Його Величність є Головнокомандувачем збройних сил, зауважили в Instagram королівської родини.

Як пише BBC, фото було зроблене у листопаді минулого року. Королівський фотограф Г'юго Бернандо обрав для цього коридор у палаці, де поставили стілець та стіл.

Сонячне світло вдало підсвічувало одну частину обличчя короля, поки він дивився в камеру, сидячи напівобертом. Монарх ледь помітно посміхався, тримаючи одну руку на шпазі, а іншу – на підлокітнику.

Чарльз III отримав звання фельдмаршала ще при житті своєї матері, королеви Єлизавети II. Проте, зійшовши на престол, він став церемоніальним главою збройних сил.

Дружина правителя звернулася до британських військових, назвавши їх "джерелом натхнення, впевненості та гордості".

Раніше OBOZ.UA писав, що король представив перший офіційний портрет після коронації. Проте він викликав суперечливу реакцію в шанувальників, а хтось навіть побачив у картині зображення диявола.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом