Армія Росії вбила вісім мирних жителів Донеччини за добу: ще 14 отримали поранення
Армія Росії вбила вісім мирних жителів Донеччини за добу: ще 14 отримали поранення

Армія Росії вбила вісім мирних жителів Донеччини за добу: ще 14 отримали поранення

Російська окупаційна армія на Донеччині за минулу добу, 29 червня, вбила 8 мирних жителів. Ще 14 осіб отримали поранення.

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області. Загалом російські війська завдали 2629 ударів по регіону.

Ворог атакував 15 населених пунктів: Вугледар, Костянтинівку, Курахове, Селидове, Слов’янськ, Торецьк, Зарічне, Курахівку, Нью-Йорк, Північне, Щербинівку, Леонідівку, Миколаївку, Михайлівку та Торське. Внаслідок цих атак було пошкоджено 101 цивільний об’єкт, включаючи 67 житлових будинків, підприємства, адмінбудівлі, спортзал, магазин та автомобілі.

Російські війська скинули на Костянтинівку три авіабомби "УМПБ Д-30 СМ". Внаслідок цього загинула одна цивільна людина, ще троє отримали поранення. Було пошкоджено 12 багатоквартирних та 18 приватних будинків, магазин, спортзал, адмінбудівлю, підприємства та 13 автомобілів.

Селище Нью-Йорк весь день перебувало під артилерійським вогнем з боку РФ, що призвело до загибелі однієї людини та поранення ще двох. Пошкоджено багатоквартирний і три приватні будинки, а також підприємство.

У Зарічному внаслідок ворожого обстрілу троє людей загинули, було знищено приватний будинок.

У Слов’янську внаслідок обстрілу з РСЗВ "Смерч" загинула одна цивільна особа, пошкоджено 9 приватних будинків.

У селищі Курахівка одна людина загинула і три отримали поранення. У Північному ворожий снаряд вбив цивільну особу.

У Торецьку травмовано трьох мирних жителів внаслідок ударів авіабомбами "КАБ-250" та артилерією. Пошкоджено 2 багатоквартирних і 4 приватних будинки.

Один мешканець постраждав у Щербинівці та один у Торському.

Сьогодні о 4:00 російські терористи вдарили по Торецьку чотирма бомбами "КАБ-250", вбивши цивільну особу і поранивши ще двох. Зруйновано приватний будинок.

Поліцією та СБУ за фактом обстрілів відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни.

За сприяння поліції було евакуйовано ще 313 людей, включаючи 24 дитини. Від початку обов’язкової евакуації було переміщено 172 574 особи, серед яких 20 539 дітей і 7 099 людей з інвалідністю.

Раніше повідомлялося, що зросла кількість постраждалих унаслідок ракетного удару по  Вільнянську Запорізької області, якого російські війска завдали напередодні, 29 червня. На ранок 30 червня відомо, що травми отримали 36 людей, серед них дев'ятеро дітей, відомо також про сімох жертв.

А за день до того, 28 червня, росіяни завдали удару по житловому будинку в Дніпрі. Зруйновано кілька поверхів, є жертва та багато поранених, зниклими вважають кількох людей.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом